Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dario Šimić

'Čitajući Sveto pismo svaki dan slušam što mi Bog poručuje'

Dario Šimić (1)
Foto: Ljiljana Marić
1/3
18.11.2012.
u 21:40

-Ako je čovjek spreman Boga staviti na prvo mjesto, imati vjere i sve povjeriti u njegove ruke, tada i sve ostale stvari sjednu na svoje mjesto

U župama Pakrac i Donja Obrijež danas je bilo posebno svečano. Prvi puta na misnom slavlju u njihovim župnim crkvama bio je nekadašnji hrvatski reprezentativac i kapetan vatrenih Dario Šimić. Došao je na poziv svoga kuma, župnika u Donjoj Obriježi i župnog suradnika u Pakracu, Marija Rašića.

-Ako je čovjek spreman Boga staviti na prvo mjesto, imati vjere i sve povjeriti u njegove ruke, tada i sve ostale stvari sjednu na svoje mjesto – istaknuo je Dario po završetku misnog slavlja u Pakracu i Donjoj Obriježi.

Ukratko je predstavio svoju nogometnu karijeru koja je počela u zagrebačkom Dinamu, a nastavila se u Milanu, Interu i Monacu, ali i svoj vjerski hod. Odrastao je u katoličkoj obitelji, išao na vjeronauk i primio sve sakramente. Bio je vrhunski sportaš. Igrao u najboljim europskim klubovima, ali unatoč tome, u srcu je osjećao neku prazninu. Posebnu krizu doživio je kada je bio u Milanu. -Imao sam jedan molitvenik i instiktivno sam počeo moliti. Shvatio sam da Isus Krist nije priča koja se dogodila prije 2000 godina nego da je Isus živ, ovdje u nama, svakog dana. Tako sam upoznao Isusa s kojim surađujem svakodnevno i otada se moj život okrenuo na pozitivno. Pokušavam svaki dan čuti što mi Bog ima reći, zbog toga čitam Sveto pismo, molim krunicu i druge molitve – istaknuo je Dario koji je posebno mladima poručio da žive čistoću prije braka kako bi mogli što bolje izabrati svojeg životnog supružnika. Obiteljima je poručio da je zajednička molitva i zajednički odlazak na misna slavlja nešto što će sigurno očuvati bračnu zajednicu.

Župnik Rašić je kazao da Dario i kao poduzetnik koji zapošljava 150 ljudi nastoji živjeti svoju vjeru, a svoje zaposlenike redovno vodi na hodočašća i organizira ima i duhovne obnove. Nakon svjedočenja i misnog slavlja Šimić se kao predsjednik nogometnog sindikata sastao sa svim generacijama donjoobrijeških nogometaša. Za mnoge to je velik događaj jer nikada se nisu imali prilike susresti s jednim hrvatskim reprezentativcem.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije