Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEMORIJAL GOJKO ŠUŠAK

Cibalia pobjednik turnira u Širokom Brijegu

Cibalia - Zadar
Davor Javorović/Pixsell
07.02.2010.
u 18:57

Cibalia, prvi pratitelj Dinama na jesenskoj ljestvici Prve HNL, pobjednik je tradicionalnoga 11. Memorijalnog nogometnog turnira Gojka Šuška u Širokom Brijegu.

Vinkovčani su u svom četvrtom nastupu na turniru prvi put osvojili pobjednički pehar nakon što su u finalu savladali domaći Široki Brijeg nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca s ukupnih 9:8. U regularnom dijelu susreta nije bilo pobjednika, završilo je 2:2.

Gosti iz Vinkovaca poveli su u 28. minuti prelijepim pogotkom Josipša Lukačevića, čiji "top" s tridesetak metara u same rašlje vratar Širokobriježana Nikola Marić nije uspio zaustaviti. Uskoro (34. minuta) Varea je poluškaricama uhvatio ubačenu loptu od Hrvoja Mišića i poravnao. Nakon ubačaja s kuta kapetana domaćih Dalibora Šilića (41), Jure Ivanković iz gužve je glavom poslao loptu iza vratara Cibalie Marijana Antolovića. Josip Lukačević još jednom je poravnao (49), nakon što je s blizu 40 metara iz slobodnog udarca gađao kut, a vratar domaćih Dejan Bandović nespretno ispustio loptu sebi iza leđa. Do kraja više nije bilo pogodaka, pa se pobjednik dugo tražio udarcima s bijele točke.

Edin Husić, Petar Tomić, Željko Malčić, Tomislav Jurić, Dario Rugašević, Josip Duvnjak i Vlatko Šimunac bili su iznimno sigurni kod Vinkovčana, a Mislav Karoglan, Jure Glavina, Leandro Veliz, Dejan Martinović, Josip Ćutuk i Josip Topić kod Širokobriježana. Tek četrnaesta lopta s jedanaest metara, ona koju je uputio Danijel Kožul, nije našla put u mrežu, već je otišla pored vratnice. U regularnom dijelu igre domaći su stvorili dosta prigoda (Wagner, Šilić, Varea, Ivanković, Pinjuh, Karoglan...), a Vinkovčani samo jednu pravu (Kresinger - vratnica).

Igra na teškom i raskvašenom travnjaku mogla je zadovoljiti 7 - 8 stotina navijača domaćih, te dvadesetak Cibalijinih Ultrasa koji su doputovali iz Vinkovaca. Obojica trenera, širokobriješki Toni Karačić i vinkovački Stanko Mršić dali su prigodu većini igrača na koje računaju na proljeće. U sastavu domaćih minutažu su dijelila čak 22 - ojica, za goste iz Slavonije samo jedan manje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije