Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dinamovo pojačanje

Ademi: Tetkove su mi slastice omogućile nogometnu karijeru

Ademi Vrdoljak
Hrvoje Jelavić/Pixsell
29.05.2010.
u 20:18

- Toliko sam uzbuđen zbog transfera u Dinamo da sam zaboravio na svoj rođendan - kaže 19-godišnji Ademi.

Iako je sasvim jasno da će mladi Šibenikov veznjak Arijan Ademi uskoro odjenuti dres Dinama, predstavnici klubova sve su detalje tog transfera dogovorili, on sam kaže da to još ne može potvrditi. Ali ni opovrgnuti.

Mladić je u subotu bio toliko uzbuđen zbog transfera u Dinamo da je čak zaboravio da mu je rođendan. Navršio je 19.

Zahvalan Kaliniću


Sudbina je htjela da ga prvi transfer iz Šibenika vodi baš u klub protiv kojeg je kao 16-godišnjak debitirao u Prvoj ligi. U posljednje dvije godine skupio je dosta utakmica, postao neizostavan član udarnog sastava Šibenika te kapetan!

– Moram zahvaliti treneru Ivici Kaliniću koji me ubacio u prvi sastav i Branku Karačiću koji me i dalje stavljao. Obojici je to bio rizik, no to je pravi put za mladog igrača. Ubace te u vatru pa je na tebi da pokažeš jesi li ili nisi! Veliku sam odgovornost prihvatio kad sam postao kapetan, bilo je katkad dosta teško i naporno. Gotovo svi suigrači stariji su od mene, no zahvaljujući sjajnim odnosima među nama nije bilo problema – priča Ari, kako ga zovu suigrači.

Zahvaljujući svojoj visini od 185 centimetara može igrati u obrani, no Ademiju je ipak milije biti u vezi.

– U Šibeniku sam uglavnom igrao zadnjeg veznog, na toj poziciji mogu više dati, makar je bilo situacija da sam igrao i stopera. A u Dinamu? Pa ne mogu ništa kazati gdje bih volio igrati, ne zna se još hoću li prijeći – nije se dao navući na tanak led mladi, ali već dovoljno iskusni Ademi.

Nije u rodu, a mnogi ga to pitaju, s generalom Rahimom. Arijanova obitelj ima u Šibeniku slastičarnicu u koju on uđe samo kao gost.

Vrijedi 1,5 milijuna eura

– Nikada nisam u njoj radio. Moram zahvaliti obitelji i posebno tetku Sametu koji mi je financijski i na druge načine pomagao pa sam se mogao posvetiti samo nogometu – objašnjava nam Arijan.

A kada se ostvari njegov transfer, Šibenik bi trebao dobiti oko 400 tisuća eura, što je i više nego što Dinamo prema pravilima mora platiti. Problem je što je Šibenik, slično kao Hajduk u slučaju Livaje, “zaboravio” s mladićem potpisati profesionalni umjesto stipendijskog ugovora. Igrao je Ademi “za siću”, a “za siću”, s obzirom na svoju stvarnu vrijednost (Transfermarkt ga je procijenio na 1,5 milijuna eura), sada i odlazi.

Reprezentativac je do 19 godina i ići će na EP u Francusku u srpnju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije