Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.11.2015. u 12:37

Davorka Budimir, predsjednica Transparency Internationala Hrvatska (TIH), iznijela je posve neobičan zahtjev da njihovi promatrači budu na pregovorima Mosta s Domoljubnom koalicijom i koalicijom Hrvatska raste.

Davorka Budimir, predsjednica Transparency Internationala Hrvatska (TIH), iznijela je posve neobičan zahtjev da njihovi promatrači budu na pregovorima Mosta s Domoljubnom koalicijom i koalicijom Hrvatska raste.

Zašto bi predstavnici TIH-a držali svijeću pregovaračkim timovima, nije posve jasno, tim više što oni prema riječima Budimir u Novom listu – ne bi izvještavali javnost o sadržaju pregovora. Koga bi onda izvještavali? Stranke? Članove udruge TIH? Pregovore ionako nadziru same stranke koje su, što je predsjednica TIH-a zaboravila, na izborima izabrali građani. Stranke na objema stranama stola izabrale su pak pregovarače s ciljem da uz pregovaranje paralelno i nadziru kolege iz jednog i drugog tabora. Svi uključeni u pregovore zapravo nadziru sve, jer im je to u interesu i nema nikakve potrebe da im ničim izazvana sekundira Davorka Budimir.

Hoće li i tko kroz pregovore pokušati prevariti „treću“ stranu, doznat ćemo sa i bez znatiželjne Budimir jer javnost o tome izvještavaju novinari i povremeno sami sudionici pregovora. A ako iz nekog razloga baš svi pokušaju nešto prešutjeti, jedan će sigurno progovoriti – Stipe Petrina.     

Komentara 1

Avatar DŠ.....
DŠ.....
09:56 26.11.2015.

"Stipe, Stipe!" odjekivalo je krajem osamdesetih godina kada su Šuvaru klicali pripadnici hrvatskih navijačkih skupina. Četvrt stoljeća kasnije klicat će Petrini koji je pokazao da političari mogu raditi za dobrobit naroda. Stipe, Stipe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije