Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne sušite kosu

Naelektrizirana kosa bez sjaja? Evo 6 savjeta koji će vas spasiti u ovim hladnijim danima

Sušenje kose
Foto: Thinkstock
1/2
14.10.2016.
u 12:01

Suhi zrak u zatvorenim prostorima može dodatno oslabiti zaštitnu funkciju kože, što dovodi do crvenila, nestabilnosti te ubrzava proces starenja.

Ljeto je iza nas, a sada se pred pripadnice ljepšeg spola postavlja izazov kako pripremiti i njegovati kosu i kožu u hladnijim danima. 

Svježiji, vlažan zrak ne pogoduje koži ni kosi što rezultira suhom kožom i naelektriziranom kosom bez sjaja. 

Suhi zrak u zatvorenim prostorima može dodatno oslabiti zaštitnu funkciju kože, što dovodi do crvenila, nestabilnosti te ubrzava proces starenja. Ponekad se nađete u situaciji da ništa ne pomaže, čak ni uz uporabu raznih preparata, koža i kosa i dalje nisu kakvima biste željeli.

Ponekad nije dovoljna njega tijela i kose izvana već i iznutra. 

Prehrana

Prehrana ima veliki utjecaj u izgledu vaše kože. Kako bi se spriječila dehidracija kože potrebno je konzumirati dosta tekućine. Kad kod pijete manje vode možete primijetiti da vam koža postaje suha, a vlasište iziritirano.

Bitno je piti puno tekućine tijekom jesenskih mjeseci, ako ne možete piti toplu vodu onda barem konzumirajte piće sobne temperature.

Masaža

Ponekad je malo ulja sve što je potrebno kako biste se oslobodili od suhe kože. Ayureda savjetuje masažu uljima prije tuširanja, osobito tijekom jeseni i zime.

Izvođenje masaže svaki dan u stvarnom, modernom svijetu nije moguće, ali možete si priuštiti masažu jednom tjedno ili jednom u nekoliko tjedana (ako odlazite kod stručnjaka). Masiranjem se hrani i tonira tijelo te povećava sjaj kože i cirkulaciju. Masirajte se najmanje 10 minuta, zatim se relaksirajte 10 minuta kako bi se ulje upilo u kožu i potom otuširajte.

Perite kosu jednom ili dva puta tjedno (kad god je to moguće), tuširajte se mlakom ili hladnom vodom ako možete jer vruća kupka isušuje kožu i vlasište. 

Ne sušite kosu sušilom

Vrući zrak dodatno će isušiti kosu te je poželjno izbjegavati korištenje sušila za kosu i uređaja za oblikovanje. Pustite da se kosa sama osuši na sobnoj temperaturi.

Koji su ostali savjeti za njegu kose i kože, a koji će vas "spasiti" ove jeseni i zime, pročitajte OVDJE

>>Vežete kosu u punđe i repove? Pripazite, moglo bi vam se dogoditi ovo...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije