Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neugodno

Ako vas muči svrbež na tjemenu, reagirajte na vrijeme. Evo što možete napraviti

kosa
Foto: Thinkstock
1/5
31.05.2016.
u 16:00

Vruća voda dodatno će isušiti kosu i isprati prirodnu masnoću. Zato kosu perite u hladnoj vodi

Jeste li bili u situaciji da vas uhvati strašan svrbež vlasišta, a ne možete se suzdržati počešati se?

I ta se scena ponavlja često?

Jedan od najčešćih razloga svrbeža vlasišta je u krivom odabiru šampona. Pregaresivni šamponi mogu pogoršati stanje, što može dovesti i do ispadanja kose. 

Kako ne bi bili u neugodnim situacijama u javnosti, ali i spriječili eventualno ispadanje kose, doznajte što možete napraviti.

Dječji šampon

Kosu perite s dječjim, blagim šamponom kako biste spriječili daljnje isušivanje tjemena i iritaciju. Dječji šamponi su većinom blagi, bez agresivnih kemikalija.  

Isperite kosu hladnom vodom

Vruća voda dodatno će isušiti kosu i isprati prirodnu masnoću. Zato kosu perite u hladnoj vodi, a ako vam to predstavlja problem, onda barem u mlakoj. Iritacija bi se trebala povući nakon nekog vremena. 

Pravilna prehrana

Vjerojatno se pitate kakve veze ima prehrana s kosom, ali ima itekako. Konzumirajte namirnice bogate vitaminom A, B, C i željezom. Ne zaboravite piti i dovoljo vode tijekom dana. 

Sok od limuna

Čini čuda za vašu kosu, ali treba znati kako. Iscijedite limun, razrijedite s vodom i utrljajte sok na vlasište. Ostavite nekoliko minuta, zatim operite kosu uobičajeno. Možete sok od limuna pomiješati i s jogurtom, ali onda ostavite da djeluje 15 minuta. 

Jabučni ocat

Iste omjere vode i jabučnog octa pomiješajte i s blazinicama utrljajte na tjeme. Ostavite da djeluje nekoliko minuta, zatim operite kosu u običajeno. Ponavljajte dva puta tjedno sve dok ne riješite problem. 

Kokosovo ulje

Namažite vlasište s kokosovim uljem i ostavite bar pola sata. Zatim operite kosu uobičajeno. Kokosovo ulje će hidratizirati vašu kosu i potaknuti rast. Ponavljajte jednom tjedno. 

>>Ruskinja punih trinaest godina nije išla frizeru, želi kosu do poda 

Komentara 3

Avatar BigBadWolf
BigBadWolf
20:27 31.05.2016.

Najbolje je prati jutropadom.

SN
snovak90
14:55 16.06.2016.

Opet je netko "kvalificiran" i izvrsno "informiran" pisao clanak... -.-

DU
Deleted user
20:50 31.05.2016.

A da perete redovito kosu ne treba ništa drugo izmišljati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije