Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ana Majhenić:

'Zezali su me da će mi ubuduće prije naklona dati kacigu'

Ana Majhenić
Foto: Karmen Poznić
1/5
25.04.2015.
u 10:00

Jeste li znali da je Ana i plesačica (sada je ta strast malo po strani) te da je dugo bila plesna pedagoginja u ZKM-u i ritmičarka u centru SUVAG?

Interesi glumice Ane Majhenić daleko nadilaze kazališne daske.

Jeste li znali da je Ana i plesačica (sada je ta strast malo po strani) te da je dugo bila plesna pedagoginja u ZKM-u i ritmičarka u centru SUVAG?

Osim toga, vrlo je angažirana u borbi za prava životinja, udomila je dva psa i često pomaže u virovitičkom azilu za životinje.

No, ipak je gluma ono po čemu je prepoznajemo, nedavno je zamijenila Petru Dugandžić u predstavi “Amateri”.

Bio je to veliki izazov, kaže, jer je ušla u uhodanu ekipu koja već pet godina zajedno radi, ali ulogu već osjeća kao da je od prvog dana u njoj. Uostalom, u predstavu je prvi put “uskočila” prije nekoliko godina u Maloj sceni. Iz velike treme rođena je anegdota...

– Predstava je prošla super, ali prije naklona publici glavom sam uspjela zveknuti u štender na sceni. Kolega Tomislav Krstanović nije mogao izaći od smijeha. Zezali su me da će mi ubuduće prije naklona dati kacigu. Suvremeni ples bio je prva ljubav, bavila se njime od treće do dvadesete godine, a i danas ga smatra svojom tihom patnjom. Iz njega nosi disciplinu, upornost i rad.

– Nema plesača bez krvavog rada. Jedan dan ne plešeš i drugi si već korak natrag – kaže Ana. Ipak, za glumu se zainteresirala u osnovnoj školi i ona je na kraju prevagnula premda se još uvijek osjeća kao plesačica. Život glumaca privukao ju je zbog raznovrsnosti i čestih putovanja. Prva predstava koju je igrala i s kojom je zaradila za prvu kavu bio je mjuzikl “Grič Witch”.

– I danas bih ga, sa samo tri probe, mogla odigrati, kaže. Kaže da “radi posao iz snova koji je najbliži magiji”, a dečko i obitelj podržavaju je u tome. Čak i kada, osim svojih misli i osjećaja, obnažuje tijelo... Jedna od takvih uloga Ani je bila u filmu “7sex7” i u predstavi “Kolo”, u kojoj je u jednom trenutku potpuno gola.

– Zapravo je smiješno da „komadi mesa“ koje svi imamo i dalje mogu dizati prašinu. Nije da vidimo nešto što nikad u životu nismo i što nitko drugi nema kada se skine. Najbitnije je dobro i vješto odigrati ulogu da ima smisao i viziju – kaže Ana.

Uloge uvijek doživljava dosta osobno nastojeći pronaći opravdanja za postupke svojih likova. Nedavno prikazan film “Horvatovi”, na Danima hrvatskog filma i u režiji Arsena Oremovića, Ani je bio prvi projekt u kojem je spojila ljubav i posao. Iako je strahovala od toga kako će izgledati njihova suradnja, sve je prošlo odlično.

Osim ljubavi prema plesu i glumi, Ana ne može zamisliti život bez životinja. Volontira u virovitičkom skloništu iz kojeg je udomila već dva psa, kujicu i njeno štene, koje su odlično društvo njezinim dvjema mačkama, a nedavno je snimila i kampanju za azil Dumovec. Uživa u šetnjama s ljubimcima, voli makrobiotiku i japansku kuhinju, no nije striktna – katkad žlicom navali i na Lino ladu.Kad je bila mlađa, priznaje Ana, mnogo je toga na sebi htjela promijeniti. A danas, s trideset tri...

– Puno sam sigurnija u sebe. Volim svoje tijelo takvo kakvo jest, a karakterno se mijenjam. Nisam ista osoba koja sam bila prije pet godina niti ću biti ista za još pet. Nastoji li učiti iz pokušaja, pogrešaka, događaja i svijeta oko sebe, čovjek ne može ostati isti. Njezin stil je casual, a suradnje s kostimografima voli jer joj daju ideje za odijevanje.

Foto: Karmen Poznić

Foto: Karmen Poznić

– Ormar mi je pun marama i šalova. Slaba sam i na parfeme, posebno CK One i Moschino Cheap. Nosim ih još od srednjoškolskih dana. A od svega mi je najdraže kad kupim dobar komad odjeće u second handu. To mi je kao dućan sa slatkišima. Obožavam prekopavati i tražiti po nabacanoj odjeći. Voli dizajn Matije Vujice i A’marie, dok joj je najdraži odjevni predmet kimono koji je kupila u Japanu, a nikada ga nije odjenula.

– Jako se teško odvajam od odjeće i tek se svakih nekoliko godina natjeram odvojiti onu koju ne nosim. Ali, ako mogu neki primjerak spasiti od raspadanja, godinama ću ga pokušavati reanimirati. Danju Ana nanosi samo korektor za podočnjake i rumenilo, a za večer voli nanijeti jači ruž, našminkati oči i sve to uskladiti s prigodnim outfitom.

– Osim ako navečer idem po čips na benzinsku. Onda idem u čemu god! – kaže.

Zaljubljenica je u putovanja, oduševljena je Tel Avivom, Londonom, Dublinom i Japanom, baterije puni uz dobre knjige, ples, prijatelje, proljeće i ljubav, a za kraj poručuje: – Ljubav, tolerancija, prihvaćanje, briga za sebe i druge, to je ono što nas čini boljim pojedincima, a onda i boljim društvom.

Foto: Karmen Poznić

Foto: Karmen Poznić

>>Njoj je titula najseksi Hrvatice donijela puno, od modelinga do voditeljske uloge

>>'Moja kuća je moj svemir, jako se veselim svom budućem povrtnjaku'

Komentara 1

KE
kermitovo
13:16 25.04.2015.

"Jeste li znali da je Ana i plesačica?" Ko je d fak Ana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije