Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diva

Senzualna Leona Paraminski – i u uredima najvećih korporacija uzdahnuli bi za njom

Leona Paraminski Diva
Foto: Jelena Balić
1/6
04.03.2014.
u 11:00

Golica li išta više maštu od kombinacije formalne odjeće i ženstvenosti koju ona ne može prikriti?

Lijepa i kako joj svi vole nadjenuti pridjev, simpatična, a i mi ćemo se složiti s time, Leona Paraminski jedna je od onih kvalitetnih glumica i medijskih pojava bez velikih skandala.

Dobitnica je Zlatne Arene 2002. godine za glavnu žensku ulogu u filmu Davora Žmegača „Prezimiti u raju“ te je surađivala s brojnim redateljima od kojih je najviše kliknula s Daliborom Matanićem. Glumila je u njegovim kratkim filmovima „Mezanin“, „Suša“ i „Tulum“ s kojima su osvojili brojne nagrade.

– Odmalena sam znala da bih voljela biti glumica i imala sam doticaje s glumom i u osnovnoj i srednjoj školi.

Naravno, htjela sam biti sve i svašta u raznim periodima odrastanja, pa i seizmolog, balerina i veterinarka, ali kada je došlo do trenutka da odlučim u kojem smjeru želim krenuti sa svojim životom, znala sam što želim.

Odluka je bila laka, ali imala sam i velike sreće. Za prijamni me pripremala moja profesorica Slađana Kilibarda koja je došla na zamjenu zadnji semestar predavati biologiju i želja joj je bila upisati režiju.

Znala je za moje snove o glumi i spremila me za prijamni ispit za Akademiju u dva dana. Nažalost, te godine nije upisala režiju, ali jest godinu kasnije u Beogradu, dok sam ja prošla otprve.

Foto: Jelena Balić

Kada je riječ o biranju između filma i kazališta ili pak o radikalnom šišanju kose ili pak debljanju za neku zaista dobru ulogu, Leona je uvijek apsolutno za.

– Radikalna šišanja i farbanja već sam imala u karijeri, dok na debljanja ili mršavljenja još čekam! I nikada nema biranja, volim i film i kazalište na različite načine.Tvrdi kako su je oduvijek pogađale kritike.

Voljela bih da netko drugi kupuje za mene i uređuje me za evente. A onda se ponekad zaigram i uživam u svemu tome. Volim red carpet haljine, to je kao da si u nekom drugom svijetu, postajem neka druga Leona

– Mislim da nijedan glumac nije imun na to, pogotovo kada znate s kojom mukom radite i trudite se, a onda vam netko dođe i s nevjerojatnom lakoćom sav vaš trud baci u vjetar i pritom uopće ne zna ili ne razumije vaš proces stvaranja. Nije jednostavno, ali se s vremenom naučite bolje nositi s tim. Što se tiče samokritičnosti, o tom sam pitanju puno gora prema sebi. Sama sebi sam najgori kritičar, rijetki su trenuci kada sam potpuno zadovoljna jer sam veliki perfekcionist.

U životu, a tako i u stilu odijevanja, Leona je žena od faza. Ipak, voli istaknuti da to može biti osoba, neka posebna boja, čak i kiša, glazba ili osmijeh, dobra knjiga ili film, čaša vina, ljubav...

Svoj modni kao i životni stil senzualna glumica opisuje kao francuski casual chic.

– Volim nositi odjeću u kojoj se osjećam ugodno, ali s nekim posebnim detaljima, ovisno o tome kako se osjećam tog dana, ali, naravno, sve ovisi i o prilici gdje idem. Što se tiče modnih uzora, volim stil Kate Moss i Emmanuelle Alt, bivše urednice francuskog Voguea. Causal, seksi i jednostavno. Ja sam uvijek za izreku ‘manje je više’.

– Nemam samo jedan najdraži komad, imam barem desetak najdražih, ali recimo jedan crni sako koji je za sve prilike i koji već godinama nosim. Imam, naravno, hrpu stvari koje nisam nikad obukla i još uvijek čekaju svoju premijeru. Nisam sigurna je li to nažalost ili na sreću. U jednostavnim i ugodnim stvarima osjećam se najbolje, ne volim kada je nešto sapeto i stegnuto na meni, volim disati.

Foto: Jelena Balić

Najbolje se osjećam u crnom. Imam osjećaj da uvijek izgledam kao da idem na sprovod pa onda ponekad ipak razbijem nekim detaljem tu monotoniju. Obožavam crno s raznim kombinacijama.34-godišnja Leona voli istaknuti kako u nekim pogledima zaista nije poput klasične žene.

– Osim što sam kontradiktorna, ne volim baš šoping, voljela bih da netko drugi to radi za mene, kao i uređivanje za evente. A onda se ponekad zaigram u svemu tome i jednostavno uživam. Volim red carpet haljine, to je kao da si u nekom drugom svijetu, tada postajem neka druga Leona.

Ne volim kada je nešto sapeto i stegnuto na meni, volim disati

Ipak, obožavam domaće dizajnere poput Borisa Pavlina, on je moj red carpet majstor, kreirao je i moju vjenčanicu, zatim Branku Donassy, Elfse, Roberta Severa...

– Volim obveze i volim kada puno radim. To mi je motivacija i hrana, ali kreiram si tako život da uzimam vrijeme i za sebe i svoje najdraže, bez obzira na to je li u pitanju partner, prijatelji ili obitelj. Moji su izvori energije, ono što me ojača i posebno veseli, sunce, spavanje, odmor, hrana, druženje, čitanje, more, vožnja biciklom i odlasci u prirodu.

Prelijepa Leona otkrila nam je kada je najsretnija.

– Naravno, vesele me novi projekti, rad s najboljima. Ipak, najsretnija sam udvoje.

>>Nestvarno lijepa Edita Misirić: Uzalud Chanel na usnama ako je u ustima potpuni kaos sa zubima

>>Lijepa glumica tajno ljubuje s Filipom Juričićem

Komentara 5

ĆA
ćaćaća
12:13 04.03.2014.

ja bi da se za nju čeka u redu..

LO
lopti28
13:27 04.03.2014.

Simpa je ona.Mislim i da joj je vrijeme i da postane majke da ima još ovako lijepih Hrvata i Hrvatica.

Avatar ludi kekec
ludi kekec
11:22 04.03.2014.

"Senzualna Leona Paraminski – i u uredima najvećih korporacija uzdahnuli bi za njom" zaboga - kakve veze imaju "uredi najvećih korporacija" sa izgledom jedne glumice??? možda ova novinarka to nije shvatila - ali "najveće korporacije" su najveće upravo zato što što zapošljavaju ljude prema sposobnostima, a ne prema izgledu. u njihovim uredima radi jako puno ljudi prosječnog, pa i ispodprosječnog izgleda... ali koji znaju svoj posao. inače bi svaka firma mogla postati "najveća korporacija" - samo bi trebala zaposliti desetak manekenki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije