Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kao šareni bombončići...

Ručno rađene cipele Ive Ljubinković osvojile su žene u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji...

Iva Ljubinković
Foto: Arhiv Dive
1/7
25.11.2014.
u 17:00

Na par neodoljivih oxfordica koje pršte bojama čeka se nekoliko tjedana, a namijenjene su ženama koje će ih hrabro nositi i njima začiniti svaku odjevnu kombinaciju

Iva Ljubinković, mlada dizajnerica interijera iz Beograda, pršti kreativnošću i idejama pa tako potpisuje i cipele koje su iznimno tražene u nekoliko država.

Sve je krenulo od klasičnog modela muške cipele uz koji se ravnopravno, u nježnijoj i ženstvenijoj varijanti, smjestila ženska oxfordica, Iva je stvorila cipele koje ‘sjedaju’ u svaku odjevnu kombinaciju.Inače diplomiranja inženjerka arhitekture koja potpisuje dizajnerska rješenja interijera već desetak godina, Iva je cipelice - šarenice dizajnirala za sestrinu modnu liniju.

Kreativnost je, nema dvojbe, u genima sestara Ljubinković jer Ivina sestra Ana posljednjih godina privlači pozornost beogradske modne scene svojim radovima – kolekcijama odjeće, ali i asesoara, nakita... Ivine cipele su kruna koja je zatvorila Aninu sjajnu ovogodišnju kolekciju.

Foto: Arhiv Dive

Foto: Arhiv Dive

– Prošle godine, kada je ABO brend nastao, bavila sam se redizajnom starinskog namještaja, neodoljivog i kitnjastog kakvog pamtimo iz doba naših baka. Interijeri su moja velika ljubav još iz vremena dok sam studirala. Paralelno je nekako sazrela ideja o cipelama koje će biti klasične, malo starinske, a ipak drukčije... Na njih sam željela prenijeti stil ABO namještaja koji mi je, recimo, zaštitni znak. Odlikuju ga boje, vedre, vesele, u naizgled nespojivim kombinacijama. Kako sam i sam ljubiteljica ravne obuće, odlučila sam se okušati u svom omiljenom modelu – oxfordicama – kazala je Iva Ljubinković za Divu.

U ABO cipelama Iva vidi žene sa stavom, one koje žele biti drukčije, koje vole boje.

– Svaki je par ručni rad, izrađuje ih obućar koji me prati u pothvatima ‘šaranja’ po cipelama. Dio kolekcije koji sam posvetila Ani nazvala sam ‘ABO + Ana Ljubinković’. Očekivala sam burnu reakciju, ali ne ovoliku pomamu – smije se Iva.

Foto: Arhiv Dive

Foto: Arhiv Dive

Iz Zagreba joj, kaže, dnevno stiže i 50 mailova s narudžbama pa se svaka kolekcija rasproda u 10-ak dana. Zasad se mogu kupiti samo u Aninom butiku u Beogradu i Podgorici.

Iva na proljeće sprema nova iznenađenja. Opet će biti riječ o ravnim cipelicama, naravno – u bojama.

>>TOP 13 najljepših crvenih cipela sezone

>>Nešto je divlje u zraku ...vrijeme za 'dlakave' cipele i tenisice

Komentara 2

CI
cipeleideal
18:17 25.11.2014.

S T R A Š N O !!!!! Sramite se kakve vi bljuvotinje reklamirate! 50 narudžbi dnevno😝😝😝😝😝

DU
Deleted user
17:35 25.11.2014.

Kaj god!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije