Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za lijep ten

Problematična koža sve češća i u odrasloj dobi. Evo kako si možete pomoći

Žena
Foto: Thinkstock
1/6
13.09.2014.
u 16:30

Često nije lako ‘ukrotiti’ masnu kožu s proširenim porama i prištićima, no ona prije svega zahtijeva nježnost. Zaboravite intenzivno ‘ispiranje’ i ‘ribanje’, koža će se najlakše uravnotežiti pomoću preparata koji blago pročišćuju, umiruju, osvježavaju i matiraju

Takozvana problematična koža nije “rezervirana” samo za pubertet nego je sve češća i u odrasloj dobi, vjerojatno zbog modernog načina života ispunjenog stresom, nepravilnom prehranom i drugim nezdravim navikama.Koža nerijetko “poludi” i zbog hormonske neravnoteže, ali i zbog nepravilne njege.

Ljudi s problematičnim tenom često eksperimentiraju s kozmetikom, svašta iskušavaju da bi “ukrotili” masnu kožu i riješili se proširenih pora, prištića, mrlja, crvenila...Nove generacije preparata s višestrukim učinkom istodobno pomažu protiv svih spomenutih “nepravilnosti”.

Lagane emulzije i koncentrati sadrže nježne, a djelotvorne sastojke koji dubinski pročišćuju i uravnotežuju ten, a da ga pritom ne isušuju.Upravo je prekomjerno isušivanje najčešća pogreška u njezi masne kože - ako je previše “ispirete” sredstvima za čišćenje i “ribate” pilingom, dehidrirat će i postati još neuravnoteženija i “neposlušnija”.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Nepravilnom njegom koža se može i trajno oštetiti, a posljedice su iznimna osjetljivost, crvenilo i smeđe pigmentacijske mrlje. Za sprečavanje takvih problema (ili ublažavanje već postojećih tegoba) nudi se takozvana korektivna njega, posebno prilagođena potrebama osjetljive kože sklone nepravilnostima.O

svježavajući i brzoupijajući preparati dubinski pročišćuju kožu na nježan način, kako ne bi ugrozili njezinu hidrolipidnu ravnotežu nego samo neutralizirali prekomjeran masni sjaj. Kožu ćete lakše vratiti u “normalu” ako joj uz dnevnu njegu priuštite i odgovarajući noćni tretman - dobro su rješenje preparati za blagu detoksikaciju tijekom noći.

Za “veliko čišćenje” najčešće je potrebno više od kozmetičke njege. Najbolji rezultati postižu se pravilnom prehranom, uzimanjem dovoljno tekućine te izbjegavanjem štetnih navika poput alkohola i cigareta.

Foto: Promo

Dr. BRANDT Nježna piling maska sa salicitnom i glikolnom kiselinom. Pores No More Vacuum Cleaner za "izvlačenje" mitesera ( 399 kn, u ljekarnama)

Foto: Promo

MELVITA Žele za čišćenje mješovite i masne kože Nectar Pur s brezinim sokom i ekstraktima metvice i japanskog hrena (126,90 kn, Müller)

Foto: Promo

NOVOEXPERT Essentiel fluid s grejpom i rižinim prahom za matiranje mješovite i masne kože (147,75 kn, u ljekarnama)

Foto: Promo

AVON Pročišćujuća maska s efektom pilinga Perfectly Purifying s mineralima Mrtvog mora (45 kn, Avon)

>>Znate li kada je zaista vrijeme da posegnete za anti-age proizvodima?

>>Uklanjate li stidne dlake? Brijanje 'tamo dolje' može ugroziti zdravlje

Komentara 1

RJ
RjaNma
18:21 14.09.2014.

priroda, nivea , smijeh, najzdravije za kožu, nažalost za mnoge je prekasno zbog stavljanja kojekakvih upitnih " maškara ".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije