Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazaljke luksuza

Koliko biste vi novaca dali za kvalitetan sat? Ovi koštaju i preko 100.000 kuna

Satovi
Foto: Getty/Guliver
1/19
17.04.2014.
u 09:15

Najskuplji sat u povijesti je Graf Halucination sa 110-karatnim dijamantima, a košta 55 milijuna dolara.

Najveći svjetski sajam satova i nakita Baselworld svakog proljeća donosi novu porciju najboljih modela modnih dodataka precizne izrade nekih od najprestižnijih urarskih, draguljarskih, ali i eminentnih modnih imena današnjice.

Grad Basel u Švicarskoj tako je i ove godine bio domaćin sajmu, nerijetko zvanom sajam Basel, gdje se ponovno okupilo više od sto dvadeset tisuća gostiju i gotovo četiri tisuće novinara iz svih krajeva svijeta kako bi popratili ovaj luksuzni sajam te pogledalo najnovije modele satova i nakita nekih od tisuću i četiristo izlagača sajma.

Foto: Getty/Guliver

Foto: Getty/Guliver

Osim po zapanjujućim brojčanim statistikama, Baselworld je poznat kao mjesto gdje poznata imena urarske i draguljarske industrije lansiraju svoje najnovije kolekcije pa ne začuđuje da vodeći svjetski modni i lifestyle magazini ne propuštaju priliku posjetiti Basel kako bi među prvima vidjeli što su novo pripremili Hermes, Louis Vuitton, Chanel, Gucci, Dior te luksuzni brendovi od kojih su Rolex, TAG Heuer, Patek Philippe i Omega samo neki od njih.

Lista je toliko dugačka da čak postoji i potpuni popis izlagača i karta koja pokazuje gdje se nalazi njihov izložbeni prostor. Iako su izlagači brojni, neka poznata imena ipak izostaju, pa tako Cartier, Jaeger-LeCoultre i Panerai nisu na listi jer izlažu na zasebnim sajmovima u Ženevi na Salon International de la Haute Horlogerie. Svi ostali čije vam ime padne na pamet okupljaju se na Baselworldu, gdje se i ove godine od 27. ožujka do 3. travnja odvijala prava tržišna utakmica.

Foto: Getty/Guliver

Foto: Getty/Guliver

Naime, sajam je prije svega mjesto gdje se dobavljači velikih svjetskih prodavaonica sastaju s brendovima kako bi vidjeli njihove kolekcije te na licu mjesta napravili narudžbe za nove proizvode koje će na kraju među prvima imati u prodaji, stoga je ekskluzivnost neupitna. Također, sajam izaziva nevjerojatan medijski publicitet pa na otvorenje uvijek dođu i brojne poznate osobe kao što su talijanska modna blogerica Chiara Ferragni, glumac Eric Bana i pjevačica Rita Ora.

Međutim, sajam Basel nije rezerviran isključivo za društvenu kremu društva je otvoren i za javnost. Svakoga tko se nađe u ovom proslavljenom švicarskom gradu i tko dobije priliku zaviriti u zapanjujući svijet satova i nakita koji se krije unutar zidova Baselworlda dočekat će izniman interijer, koji ostavlja bez daha, te jednako zamamni modeli ručnih satova koje će zasigurno poželjeti vidjeti na svome zapešću.

Jedino što može spriječiti u realizaciji te ideje jest cijena izložaka, koja seže i do nekoliko milijuna eura.

Foto: Getty/Guliver

Najskuplji sat upovijesti je Graf Halucination sa 110- karatnim dijamantima, a košta 55 mil. $ - Foto: Getty/Guliver

>>Motorola predstavila elegantni pametni sat

>>Stižu pametni satovi, je li to kraj mobitela?

Komentara 3

BU
bubidubi
13:57 17.04.2014.

Bas nedavno sam si priustio jedan lijepi sat.Morao sam jer sam poceo radit na takvom radnom mjestu gdje se zahtjeva nosenje odijela,pa reko ajde. I izdvojio sam 2500kn za njega i to je max granica do koje idem! Da imam love za bacanje ko zna vjerojatno bi dao i vise. Ko sanader.

SU
Superhero
12:34 18.04.2014.

meni su roditelji poklonili Rolex GMT za diplomu ali sve ga manje i manje nosim jer jednog prijatelja u Milanu su napali 2 rumuna i ukralimu ga.. isto tako se desilo u Parizu drugom prijatelju.. pogotovo Rolexi su opasni jer su najpoznatiji. Hodam sa Swatch a kad imam finu veceru ili tako nesto onda stavim Rolex.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije