Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plastična kirurgija

Evo kako funkcionira laserska epilacija i koliko je uspješna

depilacija
Shutterstock
02.09.2014.
u 15:29

Rezultat tretmana je dugotrajan. Ponekad je potrebno jedanput godišnje tretirati neka manja područja u slučaju naknadnog rasta.

Kako funkcionira laserska epilacija i koliko je uspješna (Matea, Split)

Laserska zraka prepoznaje tamnu boju korijena dlake i oslobađa veliku energiju u doticaju s bojom dlake. Najbolje reagira na tamni, crni korijen dlake. Svjetlije dlačice sa svjetlijim korijenima slabije reagiraju na tretman, dok sijede dlake uopće ne reagiraju i ne mogu se tretirati laserom.

Na tržištu postoji nekoliko aparata koji se reklamiraju da odstranjuju sijede dlake, ali su bez ikakva efekta. Također je bitna i boja kože. Ako je boja svijetla, laserska zraka prolazi nesmetano kroz kožu i svu energiju troši na uništenje tamnog korijena.

Ako je koža jače pigmentirana, jedan dio energije oslobađa se na pigment kože pa se stoga manji dio energije oslobađa u korijenu. Zbog toga se savjetuje da prije tretmana pacijent izbjegava solarij ili sunčanje.

Ako se tretira osunčana koža, može doći do opeklina. Zahvat je umjereno bolan. Pri samom postupku koristi se mlaz vrlo hladnog zraka da umanji osjet. Rezultat tretmana je dugotrajan. Ponekad je potrebno jedanput godišnje tretirati neka manja područja u slučaju naknadnog rasta.

>>Imam izražene 'ženske brčiće' i razmišljam o trajnom uklanjanju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije