Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hidratacija

Budi moja voda: Cvjetna, termalna, morska, micelarna...

voda
Foto: Shutterstock
1/9
24.04.2014.
u 13:51

Da b koža zadržala dovoljno vlage, nipošto nemojte zapostaviti prvi korak u njezi - pravilno čišćenje

Premda nam već “izlaze na uši” savjeti o hidrataciji lica, često nije lako naći pravu dozu svježine za ten koji je na udaru vjetra, sunca, onečišćenog i suhog zraka u zatvorenim prostorima...

Da b koža zadržala dovoljno vlage, nipošto nemojte zapostaviti prvi korak u njezi - pravilno čišćenje. Ne pretjerujte s pilingom koji u prekomjernim količinama može oštetiti zaštitni hidrolipidni sloj kože i povećati njezinu osjetljivost.

Sredstva za čišćenje neka budu što blaža - kao idealni primjeri preporučuju se micelarne vode s naprednom “magnetskom” tehnologijom uklanjanja šminke i nečistoća, a da pritom koža ostane svježa - štoviše, takvi preparati često se ni ne moraju ispirati.

Odlične su “hidratantne infuzije” preparati na bazi termalne i morske vode, a čisti užitak pružaju cvjetne vodice koje se uobičajeno koriste kao tonici, a mogu poslužiti i za osvježenje lica po potrebi tijekom dana, te za “fiksiranje” šminke. U hidrataciji nemojte nasjesti na predrasudu da samo suha koža vapi za vodom.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Od nedostatka vlage često pati i mješovita i masna koža, i to najčešće zbog preagresivnog čišćenja. Pazite da ne pretjerate u “ribanju” prekomjerne masnoće jer ćete tako narušiti i njezinu hidroravnotežu. Kožu treba dobro “navodnjavati” i iznutra, pa pijte dovoljno vode, ravnomjerno tijekom cijelog dana.

Svježina mora i izvora

Termalna voda i ekstrakti iz morskih dubina eliksiri su bogati mineralima. Za osjetljivu i suhu kožu sklonu “zatezanju” i crvenilu preporučuju termalna i morska voda jer obiluju mineralima i drugim tvarima za jačanje kože.

U njegujućim “hidratantnim infuzijama” mogu se naći zanimljivi sastojci poput termalnog planktona, takozvanog morskog gela te morskih mikroorganizama koji i na ekstremnoj arktičkoj hladnoći zadržavaju svoje zalihe vode, pa ih kozmetika u tome oponaša.Nude se i proizvodi za noćnu njegu jer, kažu, koža i noću gubi velike količine vode koje treba nadoknaditi.

Biotherm, Noćni hidrantni gel - balzam Aquasource Nuit s termalnim planktonom, 337 kn, Muller

Foto: Promo

Nježni ‘magneti’ za čistu kožu

Novi je hit micelarna voda koja čisti lice superučinkovito, a iznimno nježno. U samo u jednom potezu dubinski čisti šminku, prekomjernu masnoću i druge nečistoće s lica, a istodobno hidratizira i njeguje. Prikladna je za sve tipove kože, čak i one najosjetljivije, jer ne sadrži alkohol, silikone, parabene, umjetne mirise ni boje. Čisto zadovoljstvo!

Stručnjaci za njegu tako opisuju micelarne vodice odnosno otopine koje posebnom “magnetskom” tehnologijom čiste kožu, a da pritom čuvaju njezinu zaštitnu barijeru. Takvi proizvodi nerijetko se ni ne moraju ispirati.

Nivea, Micelarna voda 3 u 1 za čišćenje lica i uklanjanje šminke s provitaminom B5 i uljem sjemenki grožđa, 38, 90 kn Kozmo

Foto: Promo

Dodir cvjetnih latica

U njegujućim blagodatima ruže, narančina cvijeta, narcisa, lavande, različka, hamamelisa, kamilice, anđelike... možete uživati u obliku prirodnih, bezalkoholnih vodica i tonika koji se u pravilu proizvode od biljaka iz organskog uzgoja.

Vodice odlično osvježavaju, ali i umiruju kožu, pa su pogodne i za onu osjetljivu. Vrlo su djelotvorne i kao oblozi za oči. Vodice se dobivaju parnom destilacijom cvjetova tako da se očuva visoka koncentracija blagotvornih sastojaka. Odlični su “anti age” tretmani ružina vodica te ona dobivena od narančina cvijeta, anđelika odlično hidratizira, a lavanda pročišćuje...

Corine de Farme, Osvježavajuća maglica za lice od narančina cvijeta (42,90 kn, dm)

Foto: Promo

>>Hidratizirajte kožu lica i preko noći!

>>Za pravilnu brigu o koži bitno je da ne preskačete ova 3 koraka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije