Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odvažna i dosljedna

'Bila bih loša predsjednica pa je dobro da sam postala glumica'

Mirna Medaković
Foto: Denis Butorac
1/5
31.01.2015.
u 08:45

Zvijezda popularne televizijske serije “Kud puklo da puklo” za Divu je otvoreno progovorila o svojoj karijeri, a ništa manje susretljiva nije bila ni kada su na red došla pitanja o privatnom životu.

Lijepu glumicu Mirnu Medaković potaknuli smo da se prisjeti djetinjstva i onoga što joj se tada motalo po glavi.

– Maštala sam o tome da postanem učiteljica, a htjela sami biti i prva predsjednica države. Danas mislim da bih bila dobra učiteljica, ali loša predsjednica, pa je dobro što sam postala glumica – kaže Mirna.

Foto: Denis Butorac

Foto: Denis Butorac/Pixsell

Gluma joj je postao jedini životni put, a donijela joj je i slavu. No smatra li slavu teretom?

– Teško je u našim okvirima govoriti o slavi, možemo govoriti o tome da je moje lice samo malo poznatije od nekih drugih. Nema tereta, samo osmijeh na licu kad nekome donesete sreću što vas je upoznao ili se poželio fotografirati s vama.

Danas je Mirna među traženijim glumicama, no otkriva nam da se glumom ne bi bavila pod uvjetima koji joj ne bi odgovarali.

– Ne bih nikada birala između kazališta i televizijskog ekrana. Da me netko prisili odabrati između jednog ili drugog, ne bih se bavila glumom jer za mene gluma nije nešto što se mora, nego nešto što se hoće, želi i što donosi veselje.

Glumački je poziv pun izazova, no što je mladoj glumici bio najveći izazov u karijeri?

– Najveći mi je izazov kontinuitet rada, no to je nešto što ne ovisi o meni, nego o čimbenicima na koje ne mogu utjecati, pa me to ponekad čini pomalo nesretnom. A ono što mi se ne bi svidjelo, odbila bih i brzo zaboravila. To je moj način.

Foto: Denis Butorac

Foto: Denis Butorac/Pixsell

Nakon pitanja o poslu, nismo mogli ne dotaknuti se nama najzanimljivije teme – mode. Zanimalo nas je kako bi Mirna opisala svoj stil odijevanja.

– Moj stil ovisi o trenutačnom raspoloženju i ja ga ne mogu definirati. Ne bih se voljela ograničavati. Pa nosim ono u čemu se osjećam lijepo i ugodno!

Iako priznaje da nije imuna na trendove, Mirna kaže kako i dalje uspijeva ostati svoja u modnom smislu.

– Pratim trendove više informativno, no oni ne utječu pretjerano na moj modni izričaj jer ono što je dobro skrojeno ne može imati rok trajanja.

Kada je riječ o kupovanju odjeće i cipela te trošenju novca na njih, Mirna ima vrlo zanimljiv stav. I dosad je uglavnom bila zadovoljna.

– Kupujem cipele koje mi se sviđaju, a u tom slučaju ni cijena ni količina stvarno nisu važne.

A za Mirnin prekrasan ten pomalo su zaslužni i svakodnevni rituali.

Foto: Denis Butorac

Foto: Denis Butorac/Pixsell

– Svaki dan Visa Pure četkicom čistim lice od šminke, a jednom tjedno napravim piling lica sodom bikarbonom. Obvezno svakodnevno mažem tijelo kantarionovim uljem i na kosu stavljam Moroccanoil proizvode. Ovo je osnova, a sve ostalo je samo nadogradnja.

Nesebično je s nama podijelila tajne njegovane kože lica, a otkrila nam je i što koristi u šminkanju.

– Koristim Chanelov puder, maskaru, rumenilo i ruž. Prekrijem podočnjake i neke nedostatke, istaknem oči i usta, a nemam osjećaj da imam “masku” na licu.

Simpatična glumica ne pati od kompleksa, ali ponešto bi ipak na sebi promijenila.

– Promijenila bih neke sitnice u svom karakteru, a fizički izgled prihvaćam potpuno jer je nemoguće promijeniti stopala.

Ono što zasigurno ne bi mijenjala njezini su mali hedonistički užici koji joj poprave dan.

– Pranje kose u Hair Coutureu kod moje Ive trenutak je kad ne mislim ni o čemu, samo uživam. Dobro, ne mogu izostaviti ni držanje za ruke i cmakanje po zagrebačkim parkovima.

Mirnu iz takta može izbaciti ljudska glupost, a duhovite i pametne osobe u trenu joj izmame osmijeh na lice.

– Životni mi je san biti sretna i zahvalna, a važnim smatram završiti ono što sam započela. Eto, to je moja životna mudrost. Stvarno se trudim živjeti sadašnjost, a uspomene shvaćam kao začin trenutačnoj situaciji, kao anegdotu, ono što me je izgradilo u ovo što sam sad.

Mnogi kažu da se od uspomena ne živi, ali Mirna zna što joj je dovoljno i oko čega se vrti njezin svijet.

– Vjerojatno nisu u krivu oni koji to govore, ali kao što se ne može bez novca, ne može se ni bez ljubavi.

Foto: Denis Butorac

Foto: Denis Butorac/Pixsell

>>'Najbolje se osjećam u dronjcima i staroj rastegnutoj odjeći za vježbanje sa što više rupa i visećih konaca'

>>'Nikad ne zaboravljam što trebam ostati - čovjek'

Komentara 12

Avatar comandante
comandante
10:39 31.01.2015.

dobra je bucka

YB
ybro
10:18 31.01.2015.

Karlo Pavlić, ti stvarno nemaš pametnija posla?!

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
13:21 07.02.2015.

Visoki napon opasno po život. !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije