Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drukčiji halloween

Antonia Matković kao neka nova, zgodna i otkačena vještica s puno stila

Antonia Matković
Foto: Ana Mihalić
1/7
31.10.2014.
u 21:00

Pavel je Noć vještica odabrao za koncertnu promociju novog albuma. Njegovu pjevačicu Antoniju Matković stoga smo odjenuli u neku novu, zgodnu i otkačenu vješticu s puno, puno stila

Antonia Matković, pjevačica grupe Pavel, odmalena se bavi pjevanjem i plesanjem.

Glazba je od malih nogu bila važan dio njezina života. Svestrana, po struci restauratorica umjetnina, mlada nada hrvatske umjetničke scene u sebi krije i glumački talent. Simpatična i nježnih crta lica, 25-godišnja djevojka ipak je najpoznatija kao pjevačica Pavela.

U bend je došla na poziv njegova osnivača Aljoše Šerića, u vrijeme dok on priprema koncertnu promociju drugog albuma. S pjesmom “Čuvaj me” grupa je doživjela vrlo dobre reakcije publike, snimljen je i spot, a pjesma je mjesecima na glazbenim ljestvicama i nominirana za Porin.

Foto: Ana Mihalić

Foto: Ana Mihalić

No Antonia je zapravo odmah nakon dolaska u Zagreb na studij na Akademiji likovnih umjetnosti počela pjevati u nekoliko uglednih zagrebačkih restorana. Akademija joj je pružila veliku umjetničku slobodu i dovoljno vremena da se pronađe, da pronađe ono što ju najviše “hrani” i veseli. Danas je to posao restauratorice slika i pjevanje u Pavelu.

– Aljoša je autor glazbe i tekstova, piše predivne melodije i jake stihove, nerijetko ironične i dvosmislene. Zabavlja me i istodobno fascinira njegov rad na pjesmi. Najdraže mi je kad mi na gitari pokazuju stvar koju je upravo napisao pa mu se pridružim s vokalom. Imamo odličnu ekipu koja album producira baš onako kako ga je šef zamislio. Novi album “I mi smo došli na red” u prodaji je, koncertna premijera je na Noć vještica u Tvornici. Veselimo se nastupima koji slijede, želimo pokazati naš trud i talent. Naš novi zvuk ima prizvuke countyja i francuske šansone i jedva čekamo da ih publika nauči – govori Antonia o tome kako bend funkcionira.

Bavljenje glazbom pruža joj golemi užitak. Najviše voli snimanja, stvaranje dionica vokala, osmišljavanje spotova, fotosessione. Puna je optimizma i planova za budućnost, sprema se za nastupe na televiziji, izlazak novog singla i snimanje spota. Uskoro će blagdani, pa Nova godina i pjevačica se toplo nada nekom lijepom putovanju s društvom i koncertima.

Lijepo je vidjeti nekoga tako optimističnog kao što je Antonia. Vrijedna i marljiva, kaže da radi posao koji voli i ne obeshrabruje ju situacija u državi. Radni joj dan počinje rano, ustaje prije sedam sati da bi se spremila i krenula na posao. Radi u struci, kao restauratorica. Završava oko četiri, odmori se, a zatim počinje proba s bendom koja se zna dobrano odužiti. Slobodno vrijeme provodi u dugim šetnjama gradom, druženju s bliskim prijateljicama, odlascima u kino.

– Za mene je uspjeh u životu ravnoteža između htijenja i ostvarenja, ispunjenje dječjih snova, za koje tijekom godina zaboravimo da su bili dječji. Uspjeh je kad ti svaki novi dan ima smisao i cilj, kad nas najmanje sitnice u danu vesele i čine svaki dan drukčijim od drugih – kaže Antonia.

Foto: Ana Mihalić

Foto: Ana Mihalić

S dvadeset i pet malo ljudi razmišlja o zdravlju i zdravom životu. Ipak... – Stalno sam u pokretu, od jutra do mraka nekamo jurim. Kad su mi dani mirniji, imam više vremena za sebe pa volim otići u teretanu i ispuhati se. Nakon treninga bolje se osjećam, fizička aktivnost je super. O prehrani vodim brigu utoliko što pazim da ne unosim u organizam previše nezdravih namirnica. Ponekad ipak ne mogu odoljeti fast foodu, Macu i Burger Kingu.

A kad je riječ o njezi, ženama bliskoj temi, čemu ne može odoljeti i koje preparate najradije upotrebljava?

– Volim kupke, ponekad pretjeram s kremama i mirisnim uljima, a najviše od svega volim peelinge na bazi šećera i onaj dobar osjećaj nakon njih, kad je koža izuzetno mekana. Također, bitno mi je da su preparati kojima se koristim od prirodnih sastojaka. Prije izlaska volim sporo nanositi make up. Tada sam najopuštenija, uživam u isprobavanju novih boja ruževa, eksperimentiranju s bojama u službi izgleda.

Foto: Ana Mihalić

Foto: Ana Mihalić

Jedan od aduta pjevačice je i njezin otkačeni stil odijevanja.

– Mojih pet najdražih odjevnih predmeta su rezani vuneni top, plisirana bordo kožna suknja do ispod koljena, crveni kaput s mornarskim gumbima, crvena beretka, a volim i sve moguće štikle.

Stil joj se s godinama traženja mijenjao. Trenutačno najviše voli country štih, a za nastupe najčešće bira odjevne predmete kreatora Zorana Aragovića. Antonia je nedavno uplovila u bračnu luku. Lijepo je, to je stup svega, kaže sasvim u skladu sa svojom najdražom uzrečicom: “Život je lijep.”

>>Antonia Matković: Planove za nove skladbe i putovanja smišljali smo na Braču

>>Antonia Matković: Od back vokala do nominacije za pjesmu godine

Komentara 4

Avatar Ironman0105
Ironman0105
19:50 01.11.2014.

Ok, "otkacena", "s puno stila" jos kako-tako, ali zgodna? Ma molim Vas...

ŠO
Šokac1
10:33 02.11.2014.

Po ne znam koji put pišete da je nešto ili netko "otkačen" ili "otkačeno". Pa, za Boga, imenica je KVAKA, a ne KAKA! Ne budite nepismeni, nego nepismene čitatelje (i svoje lektore i novinare) podučite hrvatskome književnom jeziku.

Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
21:33 31.10.2014.

crni ruž na usnama je must-have za Noć vještica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije