Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Maksimiru pala Cibalia

Dinamov trener zadovoljan: Mogli smo još poneki put zatresti mrežu

Dinamo - Cibalia
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
23.10.2016.
u 08:04

Iako plavi nisu briljirali, ipak je u njihovoj igri bilo mnogo toga pozitivnijeg nego dosad, bilo je više želje i htijenja, igračkih poteza, lijepih akcija, stvorenih prilika, a napokon su i strijelci proradili, tri puta zatresavši mrežu gostiju

Kad si u nevolji, zovi – Cibaliju! Ligaški “fenjeraš” iz Vinkovaca, naime, bio je tek solidan sparing-partner Dinamu, koji je visokom 3:0 (2:0) pobjedom valjda navijestio bolje dane.

Iako plavi nisu briljirali, ipak je u njihovoj igri bilo mnogo toga pozitivnijeg nego dosad, bilo je više želje i htijenja, igračkih poteza, lijepih akcija, stvorenih prilika, a napokon su i strijelci proradili, tri puta zatresavši mrežu gostiju.

Ispraćeni pljeskom

Stoga su na kraju dvoboja dinamovci zasluženo ispraćeni pljeskom i skandiranjem oko 400 BBB sa sjevera, koji su se prisjetili i legendarnog i nikad prežaljenog košarkaša Dražena Petrovića. U subotu su, naime, prošle 52. godine od njegova rođenja...

Sve je u Maksimiru bilo očekivano: Dinamov nalet i Cibalijin “bunker”! Koji je izdržao nešto više od pola sata, a onda je, u 34. minuti, Soudani načeo goste. Bio je to, usput, prvi Dinamov domaći pogodak nakon četiri sušne utakmice (Osijek, Juventus, Hajduk, Sevilla), prvi gol u Maksimiru nakon 19. kolovoza i 1:0 pobjede protiv Splita.

A kad je Angelo Henriquez osam minuta kasnije fantastičnim pogotkom s 20-ak metara postavio mirnih 2:0 za Dinamo, pitanje pobjednika bilo je odlučeno. Bio je to, istaknimo, prvi Henriquezov prvenstveni pogodak nakon 3. travnja, u međuvremenu je zabio samo jednom, u kupu Velom Vrhu!

- Bilo je dobro, stvorili smo mnogo prilika (udarci na gol 21:3 za Dinamo, op.a.) i mogli smo još poneki put zatresti mrežu gostiju, ali i ovako sam zadovoljan – govorio je Dinamov trener, Ivajlo Petev, kojem je ovo prva pobjeda u Maksimiru!

Dosad je, naime, gubio s Ludogorcem, reprezentacijom Bugarske i Dinamom (Sevilla), a remizirao je s Hajdukom... Petev je, inače, opet “promiješao” sastav – u momčad su se vratili Machado i Pivarić, od početka je zaigrao i Ćorić, a na tribini je bio Jonas. Da, na vrata je opet stao Šemper...

- Obećao sam da ću svakome dati priliku. Livaković je dosad branio vrlo dobro, a Šemper je Dinamova budućnost – pričao je bugarski trener.

Ipak, tko vam je prvi vratar?

- Protiv Cibalije je to bio Šemper, ha, ha...

U redu, ali valjda ste odlučili tko vam je “jedinica”?

- Nemam prvoga i drugoga vratara! Odlučivat ću od utakmice do utakmice, obojica su mi važni – iznenadio nas je Petev svojim odgovorom.

Prvi put mahala sutkinja

Trener odlučuje i snosi posljedice, odnosno ubire plodove svojih odluka. No, ne vjerujemo da će se, ova javno iskazana neizvjesnost, svidjeti vratarima. Posebno ne Livakoviću, koji je u posljednjim utakmicama dokazao da je ipak u prednosti u odnosu na mlađahnog i nadarenog Šempera.

- Je li ono bio prekršaj? Ako jest, onda je to crveni karton i tko zna što bi bilo da smo poveli – u svom nam je stilu nakon dvoboja rekao Cibalijin trener Stanko Mršić.

Teško je bilo procijeniti je li u toj 31. minuti Pavičić doista srušio Dabru. Spomenimo da je i povratnik Šitum zabio gol za Dinamo nakon četiri godine, a po prvi put Dinamu je u Maksimiru mahala sutkinja – Sanja Rođak-Karšić dobro je odradila svoj posao...

Komentara 5

Avatar Zoran_Karakremenko
Zoran_Karakremenko
09:25 23.10.2016.

Očekujem žalbu Hajduka jer je dinamu sudila sudkinja Rođak !

ST
Stefan1954
09:25 23.10.2016.

bravo decki bilo je dobro samo naprijed jos je puno do kraja

DU
Deleted user
19:33 23.10.2016.

Njaslabiji u LP-u Dodamo li tome da je Dinamo, nakon tri kola u skupini H, statistički najbezopasniji klub Lige prvaka, sa samo dva udarca u okvir suparničkih vrata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije