Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Blue Monday'

Danas je najdepresivniji dan u godini!

depresija
Foto: pixabay
19.01.2015.
u 08:06

Istraživanja su pokazala kako nam motivacija pada zbog zimskog mraka nakon blagdana

Danas je najdepresivniji dan u godini! Treći ponedjeljak u siječnju poznat i kao 'Blue Monday' dan je kad se većina ljudi osjeća najgore.

Božić i Nova godina su iza nas, a polako shvaćamo kako smo već prekršili svoje novogodišnje odluke. Razlog više za depresiju je i činjenica kako je o ljetu još prerano razmišljati.

Istraživanja su pokazala kako nam motivacija pada zbog zimskog mraka nakon blagdana. Manje dnevne svjetlosti tijekom zimskih mjeseci negativno utječe na raspoloženje i motivaciju.

Autor teorije o depresivnom ponedjeljku je psiholog Cliff Arnall koji je u znanstvenu formulu uvrstio razdoblje do sljedećeg Božića, minus na računu koji je posljedica blagdanskog trošenja te vjerojatnost odustajanja od novogodišnjih odluka.

>> Neka ovaj siječanj bude zadnji tužni mjesec naših života

Ključne riječi

Komentara 13

LU
lukateli1
08:20 19.01.2015.

Ja se osjecam genijalno!

DU
Deleted user
09:44 19.01.2015.

Izem ti takva istraživanja i takvu znanost. Pa meni od jutros sve ide od ruke i ni najmanje ne osjećam se depresivno. Mora da ta istraživanja provode isti onakvi "stručnjaci" kakvi su prije posljednjih izbora izrađivali ankete o nezapamćenoj popularnostii (čak do 80 posto) njegove pantovčačke ekscelencije na odlasku Josipović dr. Iveka.

FA
farukbob
10:22 19.01.2015.

danas se osjecam bolje danas mi sunce sja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije