Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obljetnica tragedije

General Ademi u Škabrnji: U Vukovaru ne smije biti podjela

Škabrnja
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/10
18.11.2013.
u 12:33

U ravnokotarskom selu 18. studenoga 1991. JNA je na čelu s Ratkom Mladićem, potpomognuta četnicima, počinila masakr nad 48 civila i 15 branitelja. General Rahim Ademi poklonio se žrtvama i rekao da na današnji dan moramo biti jedinstveni i bez podjela te da Vukovaru nisu potrebne dvije kolone

U Škabrnji se obilježava 22. obljetnica stradavanja 48 civila i 15 branitelja 18. studenoga 1991. godine. Tog su jutra pripadnici JNA na čelu s Ratkom Mladićem, potpomognuti četnicima, napali sela i počinili masakr nad nemoćnim stanovništvom ovoga ravnokotarskog sela.

U ratu je ukupno život izgubilo 86 Škabrnjana. U koloni sjećanja okupilo se više od tisuću ljudi. Uoči komemoracije ratni zapovjednik škabrnjskog samostalnog bataljuna Marko Miljanić pred novinarima je izrazio ogorčenje što je, kako je rekao, braniteljima zabranjeno govoriti na središnjem komemorativnom skupu.

– Danas su ovdje oni koji nisu ni bili u Škabrnji i nisu se za nju borili, a branitelje se marginalizira. Ja sam danas tužan jer ne smijem govoriti o onome što je bilo. Za ovo su odgovorni općina i načelnik. Teže mi je nego '91. i nakon 22 godine branitelji nemaju svoju ulogu – rekao je Miljanić. Načelnik općine Nediljko Bubnjar rekao je da su ovaj sveti dan odlučili obilježiti u duhovnom ozračju, a ne da to bude ničiji performans.

– Ovo je tužan, ali i slavan dan. Dan ponosa za Škabrnju i Vukovar. Zlo nije moglo pobijediti ljubav koju su dali oni koji su položili živote za svoje prijatelje. Sjećamo se poginulih, a mi živi moramo skupiti snagu da prevladamo sve nedaće – rekao je načelnik općine Nediljko Bubnjar. General Rahim Ademi odao je počast žrtvama Škabrnje.

– Došao sam se pokloniti žrtvama Škabrnje. Ovdje se dogodio strašan ratni zločin pod vodstvom generala Ratka Mladića i tužno je što nitko nije odgovarao za zločin u Škabrnji – rekao je Rahim Ademi. Na upit kako komentira dvije kolone u Vukovaru, Rahim Ademi je rekao da je ovo dan u kojem trebamo biti jedinstveni i bez podjela te da nisu potrebne dvije kolone.

Ključne riječi

Komentara 7

SE
sestrićna
11:48 18.11.2013.

braniteljim aje zabranjeno govoriti smao iz jednog razloga..tj da se ne spominje agresor srbija i srbi iz hrvatske..stalno se govori o tome da smo napadnuti a kao da je zabranjeno reći od koga..udba i dalje radi dobar posao u hrvatskoj..

Avatar aaaasdefrr
aaaasdefrr
11:27 18.11.2013.

Dragi moji Škabrnjani političari sa svojom sluganskom i protuhrvatskom politikom su prolazni i otići će u zaborav ,a uvijek će ostati herojska djela kojim su hrvati osolobodili Hrvatsku državu.Vječna Hvala svima iz Škabrnje,Vukovara ,cijele Hrvatske i svijeta koji su to omogučili.

FA
fafonja
12:27 18.11.2013.

Kao prvo, branitelji su dobar dio moralnog autoriteta izgubili dok su šutili pred svim ovim lopovlukom ovih godina samo zato što su oni i njihovi predstavnici dobivali sve i svašta od vladajućih. Ali da je sramota što su se ovakvee obljetnice svele na cvijeće, svijeće i popove, sramota je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije