Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADARSKI FORUM

Zajednica bivših ovisnika oduševila mjuziklom Credo

Zadar
ilustracija
05.09.2014.
u 23:02

"Mi smo u zajednicu Cenacolo došli mrtvi, ali nas je vjera vratila u život"

Mjuzikl Credo izveli su članovi zajednice bivših ovisnika Cenacolo na prepunom zadarskom trgu Forum, gdje je preko 1000 ljudi uživalo u spektaklu 70 izvođača iz 17 zemalja. Ovaj mjuzikl postanka, odnosno stvaranja svijeta, bit će prikazivan u sljedeća tri dana u Zadru, a prva izvedba do kasno u noć izazivala je aplauze okupljenih kojima su se i obratili bivši ovisnici govoreći im o iskustvu pakla ovisnosti te današnjem životu posvećenom Bogu, vjeri, ljubavi i oprostu.

Don Ivan Filipović uoči mjuzikla istakao je kako nitko od sudionika nije profesionalac, ali da će oni koji vide mjuzikl Credo, u prijevodu Vjerujem, prepoznati da ima dušu.

- Mi smo u zajednicu Cenacolo došli mrtvi, ali nas je vjera vratila u život i uvjerila nas da oprost postoji. Naučili smo praštati i živjeti za druge i to nas je dovelo do Isusa Krista. Mnogi su od nas prije bili ovisnici, a sada se mnogima dogodilo redovništvo i doživjeli smo obraćenje. Ova mladost pred vama ostavlja srce i dušu da bi se mi vratili kućama zadovoljniji i s više vjere - rekao je don Ivan Filipović.

>> Molitva ljude čini boljima

Komentara 2

RE
reggi
11:10 06.09.2014.

bio sam u kontaktu sa jednim komunasem i zacudio se sto je bio u stanju izgovorit i sve to nesto skrivajici se iza vjere tako koliko im pomognu da se fizicki rjese ovisnosti toliko ih psihicki razvale imas dojam da su operirani od empatije ali njihov kriz je najtezi

DU
Deleted user
08:42 06.09.2014.

Bravo samo nastavite tako naravno uz Njega koji je vladar svega,On nam daje snagu za dalje............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije