Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubrovnik

Više od 35.000 mladih hodočasnika na Susretu hrvatske katoličke mladeži

dubrovnik
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/15
26.04.2014.
u 14:28

Kad smo prije dvije godine u Sisku primili križ SHKM-a, mislili smo da je to samo križ tereta, a zapravo se za nas u Dubrovniku pretvorio u križ blagoslova, istaknuo je biskup Uzinić

Više od 35 tisuća mladih hodočasnika iz svih krajeva Hrvatske i dijaspore okupilo se danas u Dubrovniku dosad najmasovnijem nacionalnom Susretu hrvatske katoličke mladeži.

Susret je na Stradunu otvorio biskup domaćin Mate Uzinić, a mladima je izrazio dobrodošlicu u Dubrovnik, Dubrovačku biskupiju i na Susret hrvatske katoličke mladeži.

- Kad smo prije dvije godine u Sisku primili križ SHKM-a, mislili smo da je to samo križ tereta, a zapravo se za nas u Dubrovniku pretvorio u križ blagoslova, istaknuo je biskup Uzinić, javlja IKA.

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Predsjednik Odbora za mlade HBK mons. Mijo Gorski, zagrebački pomoćni biskup, uime Odbora i svih biskupa HBK pozdravio je okupljene mlade. Istaknuo je da je Krist među mladima jer tko bi ih drugi okupio i potaknuo da dođu na ovaj događaj ako ne on, potkrijepivši to evanđeoskim riječima o tome da gdje su dvojica ili trojica sabrana u Isusovo ime, i on je među njima.

Kako su podršku SHKM-u dali i Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija, mladima su se obratili i gradonačelnik Andro Vlahušić i župan Nikola Dobroslavić.

Program je nastavljen nastupima bendova i predstavljanjem dekanata, a u 14.15 sati slijedi procesija s križem SHKM-a iz dubrovačke katedrale prema Gružu gdje će se u 17 sati održati središnje euharistijsko slavlje.

>>Ovdje uživo pratite prijenos

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

>>I dubrovačkog biskupa zahvatila 'selife' manija

Komentara 24

Avatar kamenjar
kamenjar
17:15 26.04.2014.

predziđe kršćanstva ostaje na pravom putu ........... putu istine i života -------- svaki drugi put put je u propast -------------------- ponosan sam na ovakvu mladost!

SA
samazg
17:26 26.04.2014.

Upravo gledam na HTV2. Lijepo...

SA
samazg
17:14 26.04.2014.

Prekrasno. Čestitke mladima koji su u Kristovim riječima i porukama mira i ljubavi pronašli smisao života. Danas je to rijetkost. Žalosno je što o ovako lijepom, radošću i nadom ispunjenom zajedništvu i skupu piše tek poneki medij i to poo neki sporedni redak. Kada se na rivi okupi 350 liberala i provocira ostatak puka, danima se piše o tome...Ništa protiv takvih nemam, ali ima protiv negiranja vrijednosti koje zastupa većina. Lijep pozdrav i mir i radost s ovog susreta svima....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije