Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradsko vijeće Splita

Ulica Prvog splitskog partizanskog odreda skinuta s dnevnog reda

split
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/7
25.08.2014.
u 10:26

Do sljedeće sjednice obavit će konzultacije sa svim zainteresiranim stranama i nada se kako će postići konsenzus

Imenovanje Ulice prvog splitskog partizanskog odreda skinuto je s današnje sjednice Gradskog vijeća Splita. Točku je povukao gradonačelnik Ivo Baldasar na traženje Petra Škorića (HDZ) koji je istupio u ime Kolacije hrvatskog zajedništva.

- Nije poštovana zakonska procedura. Gradski kotar Mejaši se protivi, a prekršeno je i načelo donošenja odluka konsenzusom. Sam prijedlog je nepripremljen od strane Društva antifašista i kao takav predstavlja krivotvorinu, te otvara prostor za nepotrebne ideološke podjele. Jesmo za odavanje pijeteta, ali za to je potreban konsenzus – poručio je Škorić. Nakon kraće pauze Baldasar je povukao točku s dnevnog reda.

Do sljedeće sjednice obavit će konzultacije sa svim zainteresiranim stranama i nada se kako će postići konsenzus.

>> Baldasar želi ulicu partizanskog odreda, oporba ne

Komentara 4

IM
imotadin
05:17 26.08.2014.

E moj Splite, jadan ti si ! Još se baviš partizanlukom. Umjesto rada i gospodarskog procvata , ti opet ode u antifašiste . "Smrt fašizmu, bako!".... "I tebi sinko. "

BA
balic
11:06 25.08.2014.

Na koga se samo Baldazar ugledo,da je bio u pravu nebi skidao sa dnevnog reda sto je naumio bez da se konzultira sa vecinom je ,li za ili protiv... Svi oni krse nacelo i zakone sve bi samo da see njih pita moralo biti po njihovom.

Avatar vh1
vh1
08:03 26.08.2014.

Ovaj prijedlog je katastrofa za Split i njegovu povijest. Partizani i komunisti su nakon rata napravili urbanocid. U nacionaliziranu imovinu dognali su 40 000 obitelji iz Vlaške i iz Bosne, rasparanih gaća i kesicom u kojoj nije bilo ništa. Od mediteranske metropole napravili su bosansko-vlašku palanku. Danas je Split glavni grad vlaške. U njemu žive likovi poput Vrdoljakovih prosjaka i sinova. Crtaju grafite po antičkim spomenicima i slušaju srpske cajke. Štogod imaju dali su im komunisti ili su ukrali. Sve ih je objedinio domorodni HDZ kojemu se sudi za pljačku Hrvatske i velleizdaju. Partizanska ulica će zacementirati urbanocid.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije