navigacija Dalmacija 66
Pune zgrade đaka

Učenici OŠ kraljice Jelene iz Solina neće na nastavu u Vranjic

Novu školsku zgradu otvorio je tadašnji premijer Sanader 2006., ali već nakon godine dana postala je pretijesna. Rješenje je gradnja četvrte solinske škole.

Učenici OŠ kraljice Jelene iz Solina neće na nastavu u Vranjic

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Učenici solinske Osnovne škole kraljice Jelene na Japirku neće od sljedeće nastavne godine morati putovati u Vranjic, kao što se pribojavaju roditelji koji već potpisuju peticiju protiveći se takvom razvoju situacije.

Naime, i u OŠ kraljice Jelene, kao i u ostalim dvjema solinskim pučkim školama, manjak je prostora, nastava se održava u tri smjene, a muku muče s organizacijom dodatne i dopunske nastave te slobodnih aktivnosti.

– Imali smo sastanak s roditeljima. Predložili smo da nekoliko razreda ide u Vranjic, gdje bi imali sve pedagoške uvjete. Međutim, zbog reakcije roditelja odustali smo. Riješit ćemo problem tako što ćemo adaptirati jedan prostor u blizini škole, gdje će se u dvije smjene održavati nastava za dva razreda – rekao nam je Darko Radić, ravnatelj OŠ kraljice Jelene, koja je novu zgradu dobila 2006. godine, kada ju je otvorio tadašnji premijer Ivo Sanader.

Očekuju i dovršenje gradnje sportske dvorane, u sklopu koje će biti i dvije učionice, što će ih također rasteretiti.

No, Solin, kao najmlađi grad u državi, ima specifične probleme – premalo mjesta u vrtićima i školama za svoje najmlađe stanovnike.

Problem će se u cijelosti riješiti tek kada Solin dobije četvrtu osnovnu školu. O njoj se već dugo govori. Nacrt postoji, Grad je sve pripremio, ali problem novca još nije riješen.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)
Ispravi pogreške

Ključne riječi

Komentari

Registracija