Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokirani branitelji

Ćirilični natpis: Kod Knina postavljena spomen-ploča Srbima ubijenima u Oluji

ploča
Foto: Braniteljski portal
27.07.2014.
u 15:52

M. Pavković: Ne provocirajte! Prvo kazne zločincima pa isprika, a onda ćirilična zlatna slova na mramoru

"U spomen civilima mještanima Mokrog Polja ubijenim u augustu 1995. godine. Vječnaja pamjati – spomenik podižu mještani Mokrog Polja i udruženje srpskih porodica protiv zaborava" ćirilični je natpis zlatnim slovima ugraviran na mramornoj ploči koja je postavljenja u Mokrom Polju, općina Ervenik, nadomak Knina na zgradi mjesnog odbora.

Spomen-ploča dimenzija metar puta 70 centimetara postavljena nekoliko dana uoči Oluje uzburkala je duhove branitelja i ratnih stradalnika koji mramornu ploču i zlatna ćirilična slova doživljaju kao puku provokaciju. Jedan od njih je i Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.

 – Kada su hrvatski branitelji koji su tijekom Domovinskoga rata odvedeni u srpske koncentracijske logore diljem Srbije, gdje su ih agresori mučili, silovali, masakrirali, željeli postaviti spomen-ploču na neke od tih zloglasnih četničkih objekata – digla se cijela Srbija. Ne, to ne može, jer srpski četnici i danas tvrde da tamo nisu bili logori za Hrvate, bez obzira na svjedočenja tisuća od njih koji su mjesece, pa i godine, proveli u njima. Nakon toga moja je malenkost javno objavila da će usred Novog Sada podići spomen-ploču u čast i slavu svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima. Ponovno isti scenarij! Neka samo dođu, poklat ćemo ustaše, poručivali su na razne način, pa i preko srpskih medija – tvrdi Mladen Pavković koji smatra da se ploča u Mokrom Polju nije smjela postaviti dok se ne privedu pravdi oni koji su izvršili agresiju na Hrvatsku, dok se ne isplati ratna odšteta i dok se Srbi ne ispričaju za zločine koje su počinili.

>> 'U Oluji su stradali i Srbi i Hrvati, trebaju imati zajednički spomenik'

Komentara 93

DU
Deleted user
16:27 27.07.2014.

To ploče postavljaju oni koji su 95-e prvi pobjegli iz tzv krajine nekoliko dana prije VRA''Oluja'' a nisu obavijestili narod da ih izdaju, napuštaju i bježe, i sad im iz debele hladovine Beograda i Zagrebačke saborske plaće guraju ćirilične ploče da se svađaju sa Hrvatima i prodaju politiku koja po svemu sudeći vodi prema VRA ''Oluja'' II dio.

DU
Deleted user
16:13 27.07.2014.

Samo vi provocirajte, koliko je srba zbog takve politike i ponašanja njihovog političkog vodstva još ostalo u tom dijelu neovisne Hrvatske da čitaju što piše na ploči (ako znaju ćirilicu)?

BI
biby2611
16:27 27.07.2014.

ovo naj vise steti njima samima jer kako su pametni od svih Srba ostace samo ploce.E ako su to htjeli onda su uspili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije