Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Big game

U dva dana ulovljeno 87 velikih tuna kod Komiže

Big game,lov na Tune,Komiža,Vis
Foto: Mladen Milčić
1/4
25.07.2014.
u 22:42

Najveću od 84,6 kg na komišku rivu donio je Vodičanin Anton Roca, a u vodstvu je posada broda "Zagreb" kapetana Brune Dragičevića

U Komiži na otoku Visu održava se Big game natjecanje u lovu na tune, kraljeve riba u Jadranskom moru. U prva dva dana ulovljeno je 87 tuna, od kojih je 81 pušteno (nakon privlačenja na brod, reže se žica a udica se razgradi za dva mjeseca pa tuna nastavlja nesmetano živjeti), a samo 6 većih izvađeno je iz mora.

Nakon prva dva lovna dana (od tri), od 53 ekipe u vodstvu je zagrebačka posada s kapetanom Brunom Dragičevićem sa 2205 bodova, odnosno 9 ulovljenih tuna.  Za ulov i puštanje ribe dobiva se 245 bodova, a za vađenje na brod dobivaju se bodovi zavisno o masi tune. Ako se izvadi tuna manja od 50 kg, dobivaju se negativni bodovi. Kvota za sva tri dana je 800 kg pa ribari trebaju dobro procijeniti da li im se isplati vaditi tuna.

Zanimljivo unatoč uvjerljivom vodstvu brod "Zagreb" na palubu još nije izvukao ni jednog tunja. Najveću ribu na komišku je rivu sa otvorenog je mora dosad dovezao Brod "Bakul" Vodičana Antona Roce. Njihov kapitalac bio je težak 84,6 kg. Drugu najveću ribu od 76,2 kg izvukao je brod "Iglan" kapetana Andrije Gudeljevića. Prvoga dana natjecanja umjesto tune slovenska je posada broda strogo zaštićenu riba golub uhan poznatu i pod imenom manta.

Nakon privlačenja na površinu izuzetno rijetki primjerak od oko 40 kg je naravno pušten. Pobjednik međunarodnog natjecanja osigurat će vizu za Svjetsko prvenstvo u Kostariki, a turnir se boduje i za 1. Prvenstvo Hrvatske u Big gameu.

>>Održane kvalifikacije za prvenstvo svijeta u Big game ribolovu

Komentara 1

10
10ye
09:34 28.07.2014.

Prvoga dana natjecanja umjesto tune slovenska je posada broda strogo zaštićenu riba golub uhan poznatu i pod imenom manta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije