Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodni doprinos

Stranka hrvatskog zajedništva podnosi kaznenu prijavu protiv Božidara Kalmete

Božidar Kalmeta
Foto: Filip Brala/PIXSELL
20.09.2014.
u 12:41

Ističu i kako se problem pokušalo riješiti i preko državnih institucija

Podnosimo kaznenu prijavu protiv Božidara Kalmeta, gradonačelnika Zadra kao odgovorne osobe za izvršavanje proračuna, poručuju iz zadarske podružnice Stranke hrvatskog zajedništva.

 - Grad Zadar uzima vodni doprinos, odnosno uzima osam posto iznosa vodnog doprinosa naplaćenog na svom području, a ne rješava oborinske vode u naselju Plovanija. Dana 20. rujna 2014. godine stanovnici ulice Đure Basaričeka u Zadru ne mogu fizički, a niti automobilima prelaziti ulicu zbog kišnih oborina. Ostali su zatvoreni u svojim kućama. Gradonačelnik Kalmeta izbjegava riješiti odvodnju oborinskih voda u ulici Đure Basaričeka. Stanovnici zadarske ulice Đure Basaričeka već duže vrijeme muku muče s oborinskim vodama zbog kojih ne mogu fizički prelaziti ulicu. Mjesecima su se uzaludno obraćali nadležnim institucijama kako bi se spomenuti problem riješio, pisali gradonačelniku, Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i Upravnom odjelu za graditeljstvo i zaštitu okoliša s ciljem rješavanja problema oborinskih voda ali – bez učinka. Ništa ni tada, ni sada, poručuju iz stranke.

Ističu i kako se problem pokušalo riješiti i preko državnih institucija.

 - Ministarstvo poljoprivrede i Uprava vodnog gospodarstva obavili su inspekcijski nadzor, ali su se ogradili od cijelog problema. Prema njima, problem ulice Đure Basaričeka ne ulazi u Zakon o vodama za čiju su provedbu oni nadležni, nego u ingerenciju Zakona o komunalnoj infrastrukturi za koji je nadležan Grad Zadar, poručuju.

>> Prvi kruzer pristao u zadarsku Gaženicu, a Kalmeta bojkotirao Hajdaš Dončića

Komentara 3

BU
Bubalamala
21:13 20.09.2014.

do Kalmete se nemoze jer spada u zasticenu grupu oni su pod zastitnim sustavom !

BU
bubica166
12:59 20.09.2014.

eh kad bi mu to bili jedini Feleri,,,,,,,,,,,,,u ovoj Banani se svi "slobodno" krecu i dalje osiromašuju ......ovce i stoku sitnog zuba!!!!!!!!!!!

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
15:31 20.09.2014.

Koji su sad ovi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije