Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proglašena elementarna nepogoda

Šteta u vinogradima i na trajnim nasadima u Lišanima Ostrovičkim oko milijun i pol kuna

vinova loza
Foto: Ilustracija: Dusko Marusic/PIXSELL
20.10.2014.
u 16:25

Zbog izuzetno velikih oborina, došlo je do značajnih šteta na povrtnim kulturama i trajnim nasadima, a posebno na grožđu.

Zadarski župan Stipe Zrilić proglasio je ​elementarnu nepogodu za područje Općine Lišane Ostrovičke.  

Zbog izuzetno velikih oborina, došlo je do značajnih šteta na povrtnim kulturama i trajnim nasadima, a posebno na grožđu. Prema prvim procjenama štete se kreću od 60 posto do 100 posto po pojedinom nasadu, a šteta iznosi oko  milijun i pol kuna. 

- Budući da se radi o elementarnoj nepogodi koja je posljedica obilnih kiša, kao početak elementarne nepogode smatra se dan proglašenja elementarne nepogode, te iz istog razloga od dana proglašenja elementarne nepogode započne teći će rok od osam dana u kojem se moraju zaprimiti prijave šteta. Štetu je Općinskom povjerenstvu obavezna prijaviti fizička i pravna osoba koja je štetu pretrpjela. Štete prijavljene nakon tog roka neće se uzimati u obzir, osim u opravdanim slučajevima. Rok za prijavu štete do kojeg oštećeni prijavljuju štetu ističe u utorak 28. listopada 2014. godine - dali su naputak oštećenima iz Zadarske županije.

>> Župani sjeverozapadne Hrvatske: Kao i poplavljeni, i mi trebamo pomoć

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije