Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVORANA DUHOVA

Sportski grad koji upravlja Spaladium arenom ide u stečaj

Spaladium arena (1)
Ivo Čagalj/PIXSELL
18.04.2014.
u 14:58

Suvremena sportska dvorana s 12.000 mjesta i skupom opremom, u nedovršenom je betonskom bunkeru iz kojega vire žice, zatvorena je, bez struje i vode

Sportski grad TPN, tvrtka posebne namjene koja upravlja splitskom Spaladium arenom, odlazi u stečaj. Nagodbeno vijeće FINA-e je na ročištu u petak odbilo zahtjev Grada Splita za produženjem roka za predstečajnu nagodbu na još 30 dana, što je Gradsko vijeće svojim zaključkom predložilo u utorak.

Odbijanje nagodbenog vijeća nije iznenađujuće, jer su zakonski rokovi prošli, što su vijećnici znali. Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar kaže kako odluka o pokretanju stečaja neće imati dramatične posljedice za Grad Split. U stečajnom će postupku sud razriješiti dosadašnje nejasnoće, primjerice, utvrdit će tko je obveznik vraćanja kredita bankama, što stručne službe Grada Splita nisu znale odgovoriti vijećnicima.

Izgradnja megalomanske Spaladium arene, od 50 milijuna eura, najveći je investicijski promašaj Hrvatske za Svjetsko rukometno prvenstvo 2009. godine. Split je umjesto velebne dvorane, s poslovnim centrom, hotelom i 100 metara visokim tornjem, dobio rupu bez dna, nedovršeno zdanje koje nitko neće jer u njega treba utrošiti milijune. Tvrtke Konstruktor IHG i Dalekovod koje su se ugovorom o javno-privatnom partnerstvu obvezale dovršiti objekat, upale su u poteškoće, izgrađena je samo dvorana,a sve drugo ostalo je samo u nacrtima. Suvremena sportska dvorana s 12.000 mjesta i skupom opremom, u nedovršenom je betonskom bunkeru iz kojega vire žice, uglavnom je zatvorena od 2012. godine, bez struje i vode, u nju prodire vlaga, propada i trune. Grad i Vlada kao suvlasnici, nisu uspjeli pronaći rješenje. Sada šansu ima sud.

>>Kerum: Ako dođe do stečaja, država će se izvući i sve pada na leđa Grada

Komentara 2

GR
grgazlatoper21
15:12 18.04.2014.

..tako to ide kad se mora imati sve kao i u Zagrebu..."vidla žaba da konje potkivaju,pa i ona digla nogu"

PO
podravec
19:24 24.04.2014.

Građena je po "povoljnom" Čačićevom modelu JPP (javno privatno partnerstvo) kao i ona u zagrebu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije