Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optužuju Baldasara

Splitski HDZ-ovci: Gradonačelnik falsificira odluke Gradskog vijeća!

Petar Škorić,Tomislav Gojo,HDZ,Split
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/3
31.07.2014.
u 14:06

Ivo Baldasar je, tvrde HDZ-ovci, umjesto provođenja Odluke o osnivanju trgovačkog društva Spalatum D.M.C. d.o.o., falsificirao odluku i zaključke Gradskog vijeća Grada Splita

Gradski odbor HDZ-a Split na čelu s predsjednik Petrom Škorićem i vijećnikom u Gradskom vijeću održao je konferenciju za medije na temu nezakonitosti gradonačelnika Grada Splita.

Gradonačelnik Ivo Baldasar je, tvrde HDZ-ovci, umjesto provođenja Odluke o osnivanju trgovačkog društva Spalatum D.M.C. d.o.o., falsificirao odluku i zaključke Gradskog vijeća Grada Splita te, protivno zakonima i Statutu Grada Splita, u verziji Odluke koju je predao Trgovačkom sudu u Splitu, izmijenio djelatnosti bez suglasnosti Gradskog vijeća.

- Ovdje imamo dvije povrede zakona. Prvo situacija da gradonačelnik svojom voljom mijenja Odluku Gradskog vijeća i prijavljuje na sud nešto što na Vijeću nije izglasano, dakle krivotvori dokument - istaknuo je Tomislav Gojo pa nastavio: "Zanima nas kako će naš zahtjev za ocjenu zakonitosti ovakvog postupanja ocijeniti njegov stranački kolega na čelu Državne uprave koja bi u slučaju negativne ocjene trebala slučaj prijaviti Državnom odvjetništvu."

Foto: Tino Jurić/Pixsell

Osim falsifikacije dokumenata, ističu splitski HDZ-ovci, pravo je sporna i jučerašnja Odluka Gradskog vijeća kojom je tvrtki Spalatum D.M.C. d.o.o. povjereno oglašavanje i marketing.

- Druga povreda je da trgovačkom društvu dajete da obavlja neku djelatnost za koju uopće nije registrirano. Ako je dio rasvjetnih stupova već dan nekim tvrtkama i ako Spalatum D.M.C. već sada počinje ostvarivati financijska sredstva ili drugu korist na temelju Odluke Gradskog vijeća, a tvrtka – ponavljam – nije registrirana za takvo što, onda je to povreda Zakona i potrebno je djelovanje inspekcije. Što uopće očekivati od nekoga tko napravi ovakav propust - pita Gojo i napominje da od svega ''najviše žalosti opravdanje Gradonačelnika za ovakvo ponašanje koji je rekao "Ova tvrtka se ne bavi oglašavanje, već prodajom oglasnog prostora".

Na to je reagirao Petar Škorić rekavši: "Nesuvislo obrazloženje kako nije riječ o poslovima reklamiranja i promidžbe, a sam naziv točke dnevnog reda i obrazloženje, a da ne ne govorim o obrazloženju oglašavanja i promidžbe kao takvih u registru gospodarskih djelatnosti izdanim od Ministarstva, upućuju da je upravo riječ o tomu." - Osnutak tvrtke Spalatum D.M.C pokazuje da gradonačelnik nije ni imao viziju što s ovakvom tvrtkom pa joj danas traži dopunske sadržaje samo da je napuni izvanproračunskim novcem te smanji nezaposlen među redovima SDP-a. TO je fantomska tvrtka, ne znamo ni što radi ni čemu služi, ni program rada, ni koliko nas košta - upozorio je Škorić.

Gojo je istaknuo da će stranka tražiti ocjenu zakonitosti i logično je poništenje ove Odluke te kako ''od Gradonačelnika očekuje da ne krivi oporbu da ga opstruira, već neka krivi svoju nepodobnost i nesposobnost ekipa koju je doveo u Banovinu".

- Volja i želja Gradonačelnika ne mogu biti iznad Zakona, Statuta Grada i Gradskog vijeća. Od nadležnih tijela ćemo tražimo i očekujemo da istraže kako je došlo do toga i izvijeste javnost je li se zaista krivotvorilo i zloupotrebljavalo dužnost - zaključio je Škorić te dodao da ''nakon prijave nezakonitosti Uredu državne uprave, idu i na Državno odvjetništvo''.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije