Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blokada u Zadru

Zaštitari iznijeli vijećnika, a nakon što se vratio uslijedila tučnjava!

bakrač
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/12
02.10.2014.
u 16:30

Božidar Kalmeta je nakon svega dao izjavu novinarima da je Marko Pupić Bakrač lutka na koncu pojedinih grupacija i da će o njima govoriti kada za to dođe vrijeme

Tri zaštitara oborila su vijećnika zadarske Akcije mladih Marka Pupića Bakrača na pod gradske vijećnice. Budući da im je pružao otpor i nije htio napustiti govornicu, nastavili su ga iznositi i vući ga po podu. U jednom trenutku podignuli su ga za noge i iznijeli ga iz vijećnice. Mučne scene trajale su desetak minuta, a sve je završilo time što se Pupić Bakrač otrgnuo i vratio u vijećnicu. I kada se mislilo da je kraj, stiglo je i pojačanje zaštitarima, a u pomoć Marku Pupiću Bakraču skočio je kolega iz Akcije Mladih Ante Rubeša.

Uslijedila je doslovno tučnjava i nemile scene koje su u daljnjoj eskalaciji spriječili novinari. – Nemate pravo ovo raditi, neki su se borili da bi imali pravo govoriti – vikao je Ante Rubeša. Uvod svemu bilo je to što je zbog točke Kalelarga drugi put zaredom nezavisni vijećnik s liste Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač, prekinuo sjednicu zadarskog gradskog vijeća odbijajući napustiti govornicu.

Pupić Bakrač je optužio zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmetu za žurno pogodovanje turskim interesima u Maraska Parku, a istodobno odbijanje uvrštavanje  u sjednicu gradskog vijeća točke o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu, a za što je u Zadru prikupljeno gotovo 11.000 potpisa. Pupić Bakrač tvrdi da je i Kalmeta ispočetka podržavao preimenovanje najpoznatije zadarske ulice, ali da je to zabranio predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Pupić Bakrač četiri sata stajao za govornicom

– Obrazloženje da je ime Kalelarga talijanizam samo je  izgovor jer je  Karamarkov stav da su prikupljanja potpisa i referendumi opasni za stranku – istaknuo je Pupić Bakrač u priopćenju nakon prekida. Rekao je da ne priznaje sud partije i totalitarizam. – Drug Tito je priznavao jedino sud partije, a ja ne priznajem nikakav totalitarizam niti ću dozvoliti da mi sudi partija, pa ni HDZ-ova – rekao je Pupić Bakrač. Ovaj put Pupić Bakrač nije dozvolio zaštitarima da ga istjeraju tvrdeći da za to nemaju zakonsko pravo, pa su se povukli, a policija nije htjela ni doći tvrdeći da vijećnik ne narušava javni red i mir.

Pupić Bakrač četiri sata stajao je za govornicom kada su se u nju vratili SDP-ovci s partnerima. – Gradsko vijeće više ne postoji i nemamo uvjeta za rad. Problem je nastao jer vlast nije htjela uvrstiti točku o preimenovanju Kalelarge uvrstiti u dnevni red. Mi se ne slažemo s time, ali i s blokadom vijeća iako svatko ima pravo na svoj način borbe. S obzirom na to da gradskog vijeća nema predlažemo da svi vijećnici i gradonačelnik Kalmeta daju ostavke i da se raspišu novi izbori – rekla je vijećnica SDP-a Irena Dragić.

Kalmeta: Pupić Bakrač je lutka na koncu pojedinih grupacija

Božidar Kalmeta je nakon svega dao izjavu novinarima da je Marko Pupić Bakrač lutka na koncu pojedinih grupacija i da će o njima govoriti kada za to dođe vrijeme. – Svaka budala može biti vijećnik, ali i gradonačelnik. Građani će sve vidjeti. To što SDP traži da svi damo ostavke ja mogu komentirati tvrdnjom neki oni svi daju ostavke u SDP-u zbog svog javašluka i nerada  – rekao je Kalmeta. U 16 sati sjednica je nastavljena u maloj vijećnici.

>>Vijećnik Akcije mladih u pratnji zaštitara napustio govornicu nakon sat i pol vremena

>>Akcija mladih tvrdi da HDZ i SDP šuruju u Zadru: Kalmeti ne vjerujem ni kad kaže da je dan

Komentara 20

Avatar Feniks
Feniks
14:08 02.10.2014.

Čuj akcija mladih! "Mladić" od nekih 50 godina.

RT
Rollo Tomasi
15:41 02.10.2014.

Akciju mladih koja ima člana koji je bio mlad 1884. trebaju cijelu zaštitari iznijeti i pobacati u more. Kaj je to? Mladež stranke umirovljenika?

BL
blackstone
15:44 02.10.2014.

Može promjena ulice u talijanski naziv kad talijani u trstu promijene naziv corso italia,u hrvatsku ulicu ali na hrvatskom. Samo reciprocitet molim ,ništa manje ni više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije