Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oživio projekt tvrtke ECA

Prvi hidroavion povezao splitski Resnik i hvarsku Jelsu

avion
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/6
27.08.2014.
u 17:30

Promotivne cijene bit će na snazi do prodanih 1000 karata, pa mnogi žele iskoristiti to razdoblje

Prvi hidroavion povezao je u srijedu splitski Resnik i hvarsku Jelsu čime je njemačka tvrtka European Coastal Airlines (ECA) konačno ostvarila hidroavionsko povezivanje naših otoka s obalom, dugo pripremanim projektom koji je prije 12 godina, kada je predstavljen izgledao poput znanstvene fantastike.

Od Resnika do Jelse hidroavioni tipa DHC – 6 Twin Otter , čiji kapacitet je 19 putnika, letjet će četiri puta dnevno, a cijena karata u jednom smjeru u promotivnom razdoblju je 99 kuna.

Kako nam je rekao Jan T. Albers, direktor marketinga ECA-e, za dva-tri tjedna uspostavit će let do Raba, potom do Pule i, konačno, Ancone koju će povezati s Resnikom, Rabom i Pulom.

- Trenutno zapošljavamo 55 ljudi, a na svakoj novoj lokaciji trebat će nam još po desetak novih zaposlenika – kaže Albers. U prve dvije godine investicija je procijenjena na 20 milijuna eura. Od pripreme projekta do polijetanja prvog hidroaviona suočili su se s gomilom birokratskih i administartivnih problema, a neizvjesnost je trajala do samoga kraja. Ni dan prije prvog leta do kasnog poslijepodneva nije bilo sigurno hoće li zrakoplov poletjeti pa je izostao prigodni program u Jelsi, gdje dolazak hidrozrakoplova doživljavaju kao početak "nove ere" u razvoju turizma.

Načelnik Općine Nikša Peronja prvim je hidroavionom odletio do Resnika i nazad u Jelsu. Istaknuo je kako će zrakoplovi ukloniti barijeru koju imaju mnogi otočki gosti zbog prometne izoliranosti i dugog putovanja trajektom. Hidrozrakoplovi će letjeti tijekom cijele godine, ai između svake destinacije bit će najmanje dva leta dnevno, najavljuje Albers. Interes za prve letove je velik ne samo među turistima, već i među domaćim ljudima. Promotivne cijene bit će na snazi do prodanih 1000 karata, pa mnogi žele iskoristiti to razdoblje. Komercijalna cijena karte od Resnika do Jelse koji traje 15 minuta bit će 190 kuna.

>> Uskoro hidroavionom od Resnika do Jelse

Komentara 6

DU
Deleted user
18:42 27.08.2014.

13 gonina je ovaj investitor cekao na razno razne dozvole!? ... jesmo li mi normalna nacija!

SG
Staro_gunđalo
14:54 27.08.2014.

Pogodite kada je započeo ovaj projekt? Pogodili ste: 2000. godine.! I znadete li koliko se župamija i lokalnih uprava njemu protivi i nalazi sve moguće izgovore da do njega ne dođe u njihovom malom dvorištuu? Pitajte Dubrovnik, Korčulu, Lastovo, Vis, Zadar, grad Split...... i tako svi po redu. Dobro da i struju imaju. A željeznica i auto ceste su čudo Nožje!

VA
vadis
18:06 27.08.2014.

Konacno, nakon pustih godina. Zalosno kako sluzbe drzavne uprave koce ovakve projekte. Kakav narod takva i vlast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije