Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otpad na Karepovcu će se konzervirati

Podrug se rugao udruzi Naš Hajduk: Od Grada ne tražimo ništa, osim novca!

Luka Podrug
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
27.11.2014.
u 15:46

Donesena je i odluka da se ukida i naknada za sanaciju Karepovca koju su Splićani godinama plaćali

Pet sati su splitski vijećnici raspravljali o stanju i sanaciji odlagališta otpada Karepovac za što je potrebno 150 milijuna kuna, a grad ima samo dio novca.

Na koncu, usvojili su zaključke po kojima će krenuti u sanaciju deponija po projektu IGH iz 2006., koja je zapravo konzervacija odlagališta, uz usklađenje s današnjim količinama otpada, a da se idejni projekt potpune sanacije stavi izvan snage. U praksi to znači da će se krenuti s prekrivanjem folijama i drugim sličnim mjerama, dok je potpuna sanacija neizvediva, s obzirom na to da predviđa premještanje otpada za što ne postoji lokacija.

Donesena je i odluka da se ukida i naknada za sanaciju Karepovca koju su Splićani godinama plaćali. Vijećnici su satima raspravljali i politizirali, a najzanimljiviji istup imao je Luka Podrug (HČSP).

– Od Udruge za čisti i pametan Split dobio sam dopis koji ću vam pročitati. Tražimo da nam Gradsko vijeće dodijeli koncesiju na Karepovac na 25 godina jer želimo mir, da nam nitko ne smeta. Predsjednik će imati za kunu manju plaću od 30.000 kuna, a ako se u Čistoći kao matičnoj tvrtki s tim ne slažu, tražimo njihove ostavke. Mi ćemo ubirati naknade. Od Grada ne tražimo ništa osim novaca. Potpis: Obojan Neislamović – karikirao je Podrug zahtjeve udruge Naš Hajduk o kojima su vijećnici raspravljali neki dan.

>> Srušen kvorum: O Turističkoj palači i namještanju natječaja drugog tjedna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije