Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTRKA TOVARA

Pobjednik Ante Bradarić Mina najvještiji s tvrdoglavim tovarima

utrka tovara
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/10
11.08.2014.
u 12:10

Ponajveće je simpatije pobrao posljednjeplasirani Zoran Zemunik Pirat koji se najviše mučio sa svojim tovarom Ferrarijem pa su mu na kraju i posjetitelji morali pomagati da ga dovede do cilja

Tradicionalna utrka tovara održana je u brdima sela Jasenice između Splita i Omiša, a, kako se i moglo očekivati, ovaj je izuzetno zanimljivi događaj bio velika atrakcija za brojne posjetitelje. Uoči same utrke posjetitelji su razgledali "natjecatelje", a za utrku na trasi od 500-tinjak metara pripremalo se devet tovara.

Neposlušni i tvrdoglavi

A kada je uslijedio dugoočekivani start, kako im i karakterno doliči, neposlušni i tvrdoglavi magarci stvarali su velike probleme jahačima pa su se na razne načine morali dovinuti kako ih dovesti i usmjeriti do cilja. Nakon mnogo muka, koje su do suza nasmijavale promatrače, u tom je pothvatu najuspješniji bio pobjednik Ante Bradarić Mina, drugi je u cilj ušao Ante Marasović, dok je treći bio Zoran Ercegović.

Ferrari stigao zadnji

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Međutim ponajveće je simpatije pobrao posljednjeplasirani Zoran Zemunik Pirat koji se najviše mučio sa svojim tovarom Ferrarijem pa su mu na kraju i posjetitelji morali pomagati da ga dovede do cilja, a što je u konačnici dovelo do najvećeg oduševljenja. Nedvojbeno, najzanimljiviji su se detalji pak odigrali u trenucima kada su uvjerljivo vodećem dvojcu pred samim ciljem oba magarca umjesto da samo nastave ravno još preostalih 50 metara, neočekivano skrenuli lijevo sa zadane trase i dok su se oni "ishrvali" sa svojim tovarima, konkurenti su ih već bili "prešišali".

Veliki obol ovom posebnom događaju dao je i neponovljivi nadahnuti i sjajno raspoloženi voditelj Nikola Lozić. Inače sav prihod od ove humanitarne manifestacije biti će doniran za učenike slabijeg imovinskog stanja u Osnovnoj školi Krilo Jasenice. A nakon utrke dobar provod i ozračje uz iće i piće potrajali su do kasno u noć.

>> Tisno: Mia, Miško i Hrvatska su prvaci svijeta!

>> Mirka Fodora osvojio tovar Višak u kasi

Komentara 1

DI
dinamojavolim
12:35 11.08.2014.

navodno je i princ iz saudijske arabije ubiti dosao u hrvatsku zbog ove utrke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije