Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
po uzoru na europske

Osnovan prvi ribarski LAGUR u Hrvatskoj

Lostura
Foto: ''
1/5
02.09.2014.
u 15:47

''Lostura'' će djelovati na području Grada Biograda na Moru te općina Sv. Filip i Jakov, Pakoštane, Stankovci, Pašman, Tkon, Bibinje i Sukošan

U gradskoj vijećnici Grada Biograda na Moru se održala osnivačka skupština Lokalne akcijske grupe u ribarstvu "Lostura". Na Osnivačkoj skupštini sudjelovalo je 16 predstavnika javnog, civilnog i poslovnog sektora. LAGUR "Lostura" prvi je LAGUR osnovan u Hrvatskoj po uzoru na Europske LAGUR-e (FLAG-ove) kojih je u 21 zemlji EU-a ukupno 300, ističu članovi ove grupe.

''Lostura'' će djelovati na području Grada Biograda na Moru te općina Sv. Filip i Jakov, Pakoštane, Stankovci, Pašman, Tkon, Bibinje i Sukošan. Osnivačku skupštinu podržala je Katarina Skelin, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu Zadarske županija.

LAGUR je zamišljen kao potpuno novo udruženje, za koje bi ponovno trebali odrediti područje djelovanja, odnosno, gradovi i općine bi se trebali odlučiti žele li pristupiti ovom udruženju specijaliziranom za područje ribarstva, prerade ribe, marikulture i slično.

"Lostura" je osnovana u svrhu sudjelovanja u poticanju razvitka kroz povezivanje i sudjelovanje u CLLD projektima; zajedničke aktivnosti u prikupljanju sredstava i njihova pravilna raspodjela prema namjeni za koju su dobivena u cilju unaprjeđenja kvalitete života na području udruge; ojačavanja gospodarskog okružja, kako bi se doprinijelo stvaranju, održavanju i poboljšanju radnih mjesta u ribarstvu; doprinijeti zaštiti i dodavanju vrijednosti ribljim proizvodima putem jedinstvenog znanja, kulture i tradicije; jačanju kapaciteta zapošljavanja, poticanja zapošljavanja i povećanja broja radnih mjesta u ribarstvu unutar svojih zajednica; osiguravanja protoka informacija i transfera znanja za napredak u razvoju ribarskog gospodarstva i lokalne zajednice u svrhu poticanja održivog razvoja.

Na osnivačkoj skupštini izrađen je Statut te su izabrana tijela Udruge. Predsjednikom je proglašen diplomirani ekonomist Ivan Čupić. Nakon osnivačke skupštine LAGURA "Lostura" održan je sastanak na temu izrade projektne dokumentacije, odnosno izrade projektnog zadatka za izradu idejnog rješenja za proširenje ribarske luke Biograd na Moru.

Foto: ''

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije