Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upotrebljiva za piće

Obilne kiše zamutile su vodu na šibenskom području, treba je prokuhavati

voda
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
17.09.2014.
u 13:26

- Na dojavu da je primjećena masna mrlja i vodocrpilištu mi smo poslali našu ekipu na teren koja je izvadila uzorke i poslala ih na analizu u Zadar i Zagreb. Utvrđeno je da je i vodi bilo nafte ali u količinama ispod dozvoljene granice za korištenje vode za piće - rekla nam je Suzana Vatavuk iz zavoda za javno zdravstvo.

Obilne kiše zamutile su vodu na šibenskom području, a prije par dana uočena je i naftna mrlja. Voda je od prije par dana ponovno upotrebljiva za piće, ali je zbog velike mutnoće treba i dalje prokuhavati.

- Na dojavu da je primjećena masna mrlja i vodocrpilištu mi smo poslali našu ekipu na teren koja je izvadila uzorke i poslala ih na analizu u Zadar i Zagreb. Utvrđeno je da je i vodi bilo nafte ali u količinama ispod dozvoljene granice za korištenje vode za piće. Uslijed velikih padalina i nekorištenja vode tijekom zabrane korištenja voda se zamutila, ali to je specifičnost našeg kraškog terena. Kada vodu više ne bude trebalo prokuhavati obavijestit ćemo javnost - rekla nam je Suzana Vatavuk iz zavoda za javno zdravstvo.

Paralelno s tvrdnjama odgovornih traju i Šibeniku i rasprave o porijeklu natne mrlje, tko su zagađivači i je li ili nije cijela priča o zagađenju predimenzionirana. Činjenica je da je svojevremeno i na obrovačkom području odakle se vodom opskrbljuje Zadar primjećena naftna mrlja nakon obilnih kiša, a tada je utvrđeno da je porijeklo zagađenja iz naftnih spremnika nekadašnje tvornice Glinice u Obrovcu. Šibenik se vodom opskrbljuje iz izvora Jaruge na skradinskom području, a tko je zagađivač odnosno iz čijeg je industrijskog pogona ili možda benzinske crpke nafta kroz kraški teren ušla u vodocrpilište još nije utvrđeno.

>> Šibenčani već drugi dan nemaju vode za piće

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije