Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER U TROGIRU

Milanović o Josipovićevim kritikama: "Nije to baš tako rekao"

Zoran Milanović
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/12
22.12.2014.
u 15:33

Mislite jesmo li u potpunosti zadovoljni? Tko god je u potpunosti zadovoljan sobom, taj će prestati raditi na sebi, rekao je premijer

Premijer Zoran Milanović danas je posjetio Trogir kako bi nazočio svečanosti porinuća tankera novogradnje 325 i polaganju kobilice za novogradnju 326 u Brodotrogirovu škveru. Porinuću su uz Milanovića nazočili i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, ministar uprave Arsen Bauk i član uprave Brodotrogira Danko Končar.

Milanović je, upitan što Vlada planira nakon prvih uspjeha u brodogradnji, s obzirom na to da je spomenuo više radnih mjesta i više rada, odgovorio:

– Ovo je još uvijek u sanacijskom programu, ali brodovi se grade i gradit će se uz zaradu. Prije su se radili uz gubitke i to su plaćali porezni obveznici.

Milanović je rekao da će brodogradilište u Splitu graditi brodovi za potrebe hrvatske Obalne straže, što je ocijenio kvalitativnim iskorakom. Istaknuo je i kako Uljanik radi najsloženije brodove te je podsjetio na svoj nedavni posjet Turkmenistanu, gdje je doplovio prvi od nekoliko brodova koji će se graditi samo za tog naručitelja.

Milanović je rekao kako je brodogradnja u zemljama istočne Europe nakon ulaska u Europsku uniju propala.

– Hrvatska se drži. Vjerujem da će opstati i zarađivati. To nije samo pitanje radnih mjesta, mada je to naravno jako važno, to je pitanje identiteta. Ovaj brod nije samo hrpa željeza ili školjka koja vrijedi 50 ili 200 milijuna dolara. To je Hrvatska – rekao je Milanović. Izrazio je uvjerenje da će Brodotrogir uhvatiti korak s Uljanikom.

– Uljanik danas radi složene brodove, radi brodove koji se rade na jednom ili dva mjesta u svijetu i to je kvaliteta – rekao je Milanović.

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

Na upit o stavovima Vlade i predsjednika Republike Ive Josipovića o ustavnim promjenama rekao je kako su razlike među njima jako male.

– Razgovaramo o tim stvarima, no trenutno to za nas nije prioritet – rekao je Milanović, dodavši da će se o tome, ako bude potrebe, razgovarati nakon predsjedničkih izbora.

Odgovarajući na Josipovićeve kritike Vlade po pitanju gospodarstva, Milanović je rekao da Josipović to "nije baš tako rekao".

– Mislite jesmo li u potpunosti zadovoljni? Tko god je u potpunosti zadovoljan sobom, taj će prestati raditi na sebi. Uvijek morate biti malo nezadovoljni sobom, ja bih htio da su ovdje danas porinuta recimo dva broda, ali nije, nego je jedan, drugi će biti – rekao je Milanović.

Komentirao je i monetizaciju.

– Treba vremena da to sjedne, a građani će shvatiti što je u njihovu interesu, što je u interesu svakog od nas i što je u interesu stranih kreditora koji nam uzimaju kamate – rekao je Milanović. O promjenama zakona o državnim službenicima rekao je: – Ono što sam danas vidio, ali usput, mislim da ne odgovara baš stvarnosti, to će vam ministar uprave Arsen Bauk reći.

>> Luksuzna 'Putinova' jahta vrijedna 240 milijuna kuna u Trogiru

Komentara 12

SE
sestrićna
17:14 22.12.2014.

danko končar u ime otadžbine preuzima sve u hrvatskoj..kupio je pola istre brodogradilišta a sad uz pomoć vlade ide dalje..ma sve je to slučajno .)

Avatar A-10
A-10
17:08 22.12.2014.

Nije vas baš podržao, Zorane, kao što nije podržao branitelje i Hrvatski narod. Budimo iskreni. :)

SW
swic
18:29 22.12.2014.

Gluh sto necuje sam sebi pretpostavi , ispricavam se svim gluhim nisam mslio da ih vrijedjam , ali to je stara izreka . Tako i Milance sto mu nepase kaze nije tako , pljuc .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije