Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Buna

Mejaši: Nastavite li, imat ćete novi Vukovar i u Splitu

24.08.2014., Split - HDZ i gradski kotar Mejasi odrzali konferenciju za medije povodom imenovanja nove ulice u kotaru Prvi splitski partizanski odred. Mirko Djikic. Photo: Tino Juric/PIXSELL
Tino Jurić/Pixsell
24.08.2014.
u 21:37

Protive se ulici 1. splitskog partizanskog odreda

Predstavnici gradskog kotara Mejaši, predvođeni dopredsjednikom Kotarskog vijeća Mirkom Đikićem (HDZ), usprotivili su se da u njihovu kotaru jedna ulica bude nazvana po Prvom splitskom partizanskom odredu.

– Ovo je nasilan pokušaj gradonačelnika Splita da bez znanja i suglasnosti Kotarskog vijeća odredi nazive ulica na području Mejaša. Na Mejašima žive ljudi potpuno drugog svjetonazora od partizanskog, a to su potvrdili i posljednji kotarski izbori na kojima je sljednica Komunističke partije – Socijaldemokratska partija dobila svega 40-ak glasova – poručio je Đikić.

– Iz medija smo doznali da bi se ulica koja bi trebala nositi partizansko ime križala s Ulicom Josipa Jovića, prve žrtve Domovinskog rata. Šokirani smo s tako sumanutom idejom. Čak i ako je ona došla od gradonačelnika Baldasara, koji nema osjećaja za Domovinski rat – previše je! – poručili su s Mejaša.

– Ako žele stvar silovati, ne bi me čudilo, sudeći po raspoloženju naroda, da na Mejašima dobiju novi Vukovar – zaključio je Đikić.

O nazivu ulice Gradsko vijeće odlučuje u ponedjeljak. Oporba će biti protiv, a neslaganje je izrazila i Koordinacija udruga iz Domovinskog rata.

Komentara 56

0
0
21:54 24.08.2014.

Što je to sa ljevicom ? Možda ih lustracija može primiriti....

19
1995josip
21:48 24.08.2014.

partizani (sdp ) nemogu mirovati , oni bi malo mjenjali nazive ulica po Splitu , ha, ha .

MA
marsovac
00:01 25.08.2014.

vidi se da, da je 45 godina bratstva i jedinstva ostavilo duboke tragove. Neki pisu casni i posteni Hrvati partizani, koliko znam bilo je casnih i postenih ustasa. Samo kod jednih i drugih bilo je vise ekstremnih. Ni jedni nii drugi nisu napravili ono sto bi koristilo Hrvatskoj, svaka grupacija je imala neku svoju vanjsku direktivu i vidila uzor u njoj......neki u forumu predbacuju tako zvanim fasistima da su prodali dalmciju, istru, neke otoke.. itd talijanima, samo ne zaboravite drugovi i drugarice partizani da ste vi prodali svoj Hrvatski narod i cijelu Hrvatsku srbima. A to partizansko oslobodjenje tih podrucja je prica za malu dijecu. Zna se povijesno zasto je to uspijelo ......ne zato sto su partizani bili neka snaga, nego sto je amerikanac kojeg puno vas zdusno mrzi, njemacku prisilio da se povuce a talijani prije toga kapitulirali i pobijegli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije