Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitski vandali

HDZ podnio prijavu zbog oskvrnuća ploče dr. Franje Tuđmana

Franjo Tuđman
Ivo Čagalj/PIXSELL
22.10.2014.
u 12:36

Nakon devastacije spomenika 9. bojne HOS-a i 4. gardijske brigade na red je došla ploča prvog predsjednika. Policija nijednog počinitelja nije otkrila ni uhvatila

Odbor za branitelje splitskog HDZ-a podnio je kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja koji je u noći s petka na subotu oskvrnuo spomen-ploču prvom predsjedniku RH, dr. Franji Tuđmanu.

- Ovo je simboličan čin kojim želimo i upozoriti kako su u nešto više od mjesec dana na podli, kukavički način, u mraku napadnuta tri spomen-obilježja onima koji su dali najviše za obranu Hrvatske. Najprije, spomenik poginulima IX. bojne HOS-a, zatim je potpaljena vatra i skinuta krunica sa spomenika IV. gardijske brigade, a sada je oskvrnut natpis na Trgu dr. Franje Tuđmana – istaknuo je Mirko Ramljak, predsjednik Odbora za branitelje HDZ-a.

Napomenuo je kako do sada ni za jedan od napada nema privedenih ni otkrivenih te je pozvao gradonačelnika Baldasara da se očituje o ovim događajima i od policije i DORH-a zatraži ozbiljniji pristup.

Iznio je i podršku invalidima i stradalnicima Domovinskog rata koji prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja tražeći ostavke ministra, njegove zamjenice i savjetnika.

- Uskoro ćemo im se i mi pridružiti! - poručio je Ramljak.

>> Vandali iz 'srca' Splita iščupali zvonik sv. Duje!

Komentara 4

NI
nicolatesla
12:53 22.10.2014.

Pa tko pametan bi se mogao pokloniti ispred spomenika covjeka sto je oteo sve narodu i stavio u ruke dvjesto familija. Naravno da su gladni gradjani bijesni, nema tu nista cudno, Meni je cudno kako ih nisu srusili i do sada.

GO
Gomila
11:32 23.10.2014.

imali cetnka u splitu ako ima sta cekate

CH
chemica
13:08 22.10.2014.

Nije se otkrilo ni teroriste koji su eksplozivom dignuli u zrak kip Maršala Tita u Kumrovcu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije