Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turistička palača

HDZ: Baldasaru, daj ostavku, imamo dokaz o pogodovanju!

Ivo Bladasar
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
01.10.2014.
u 15:27

- Provjerio sam o čemu se radi. Ovaj dokument kojeg su kao dokaz iznijeli na presici HDZ-a je ekspertiza pobjedničke ponude koju smo zatražili nakon završetka natječaja. Ovo o čemu HDZ govori nema veze ni s čim - javio je Baldasar

- Imamo dokaz, više nisu samo indicije, da je prilikom natječaja za Turističku palaču, Grad Split pogodovao tvrtki Valleus,koja je osnovana u stanu gradonačelnikovog sponzora Stipe Mađora, a jedina djelatnica i vlasnica je njegova tajnica. Tražimo neopozivu ostavku Ive Baldasara zbog šokantnog saznanja o pogodovanju jednom od sponzora njegove kampanje! - rekao je Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a na konferenciji za novinare.

Grad Split je platio Ekonomskom fakultetu izradu Studije o financijskoj isplativosti modela upravljanja Turističkom palačom, koja se u kunu poklapa s ponudom Valleusa, tvrde u splitskom HDZ-u, a ostali natjecatelji taj dokument nisu ni imali priliku vidjeti. Smatraju kako je Grad pogodovao Valleusu dajući mu povlaštene informacije kako bi mogao prilagoditi svoju ponudu. HDZ će u četvrtak, na sjednici Gradskog vijeća tražiti poništenje natječaja, ali i Baldasarovu ostavku.

-Tko o čemu, HDZ o poštenju. U tijeku je operacionalizacija plana HDZ-a i tzv. Nezavisne liste Marijane Puljak da me kriminaliziraju preko namjerno stvorene atmosfere o raznoraznim krivičnim djelima koja ja radim, a to traje već mjesecima s ciljem da me prisile na ostavku, odnosno blokiraju rad uprave – izjavio nam je Ivo Baldasar. Kaže da ne zna poklapaju li se brojke iz Studije u Valleusove ponude.

-Brojke tek moram vidjeti. Konkretno ćemo razgovarati u četvrtak, na sjednici Gradskog vijeća. Uvijek postoji mogućnost curenja informacija, ali o tome puno više zna HDZ – poručio je Baldasar.

- Provjerio sam o čemu se radi. Ovaj dokument kojeg su kao dokaz iznijeli na presici HDZ-a je ekspertiza pobjedničke ponude koju smo zatražili nakon završetka natječaja. Ovo o čemu HDZ govori nema veze ni s čim - javio je Baldasar pola sata kasnije.

>> Baldasar ustrajao u izboru svog sponzora za Turističku palaču

Komentara 2

BH
bijela_hrvatska
15:40 02.10.2014.

A dao bi on ostavku, al kad bi imao istu plaću i privilegije kao sada...plus toga da ne bi ništa radio... a tako razmišlja i većina njegovih drugova na vlasti...

BA
batman
18:26 01.10.2014.

Da je pošten ne bi uteka iz Hrvatske za vrime rata,a ja sa 18 pa na ćuku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije