navigacija Dalmacija 5
USUSRET KARNEVALU

FOTO Bučno i veselo, stotine maškara 'preplavile' Grižane

Susret je organizirala Udruga za očuvanje narodnih običaja i kulturne baštine Juraj Julije Klović, čijem se pozivu odazvalo oko 15 maškaranih skupina iz Grižana i susjednih mjesta.

Foto: Anton Ficko /PIXSELL

Sedmi krabunoški susret u Grižanima danas je to mjestašce u crikveničku zaleđu s tradicijom maškaravanja dugom prema pisanim tragovima 158 godina pretvorio u poprište bučne i vesele zabave. Bila je to još jedna prigoda u nizu zagrijati se za dolazeći veliki međunarodni Riječki karneval na koji se sprema većina zaljubljenika u maškaranje i štovatelja starih običaja iz vinodolskog kraja.

Susret je organizirala Udruga za očuvanje narodnih običaja i kulturne baštine Juraj Julije Klović, čijem se pozivu odazvalo oko 15 maškaranih skupina iz Grižana i susjednih mjesta. Oko 500 sudionika maškaranog susreta okupilo se u selu Marušićima i nakon mimohoda se okupilo na središnjem grižanskom trgu. A ondje je jedino važno bilo dobro se zabaviti, što su sudionici susreta, te njihovi domaćini i gosti bez puno razmišljanja i proveli u djelo.

>>FOTO Riječki maškarani vozili auto-rally Pariz - Bakar

 

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)
Ispravi pogreške

Ključne riječi

Komentari

Registracija