Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na dan policije

Dubrovački plavci educirali djecu o zlostavljanju na internetu

policija,edukacija djece
Foto: PU dubrovačko-neretvanska
1/5
23.09.2014.
u 13:57

Osim nasilja putem interneta, djeci se ukazalo i na razne druge oblike međuvršnjačkog nasilja te kako postupiti u takvim situacijama

U tjednu obilježavanja Dana policije, policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske danas su posjetili Dom Maslina u Dubrovniku. Edukacijom i sportskim druženjem djeci, korisnicima Doma, ukazalo se na moguće opasnosti prilikom korištenja interneta, a cilj sportskog druženja bio je promovirati zdrave stilove života, javlja dubrovačko-neretvanska policija.

Tako su policijski službenici za prevenciju korisnicima Doma održali edukativno predavanje u sklopu kojeg su govorili o pravilima korištenja interneta , prepoznavanju neprimjerenog sadržaja, cyberbullyingu i drugim oblicima zlostavljanja putem interneta. Isto tako objasnili su im što učiniti ukoliko se na internetu susretnu sa neprimjerenim sadržajem ili zlostavljanjem te kako i kome ga prijaviti.

Osim nasilja putem interneta, djeci se ukazalo i na razne druge oblike međuvršnjačkog nasilja te kako postupiti u takvim situacijama. U nastavku druženja kriminalistički tehničar korisnicima Doma pokazao je postupak daktiloskopskog izuzimanja otisaka prstiju. U sportskom dijelu odigrala se nogometna utakmica između korisnika i odgajatelja Doma te pripadnika Interventne jedinice policije, što je posebno razveselilo ekipu Doma Maslina.

Ovakav oblik druženja izuzetno je dobro prihvaćen od strane djece, obzirom da se radi o dobi učenika koji su vrlo aktivni na brojnim društvenim mrežama, a veliki dio njih se bavi i nekom sportskom aktivnošću.

>>Ljudi skrivaju oružje, a pojma nemaju koliko je to opasno

>>Policija zbog nasilja u obitelji intervenira svaki dan 46 puta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije