Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama zbog deložacije:

Policija iz kuće iznijela aktiviste Živog zida

deložacija
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/20
08.09.2014.
u 12:00

Iz kruga deložirane obitelji rekli su nam samo da je zbog zaduženja od prije 11 godina obitelj ostala bez kuće vrijedne oko 300.000 eura

U Sukošanu pokraj Zadra iz kuće na samoj rivi deložirana je osmeročlana obitelj Koljđeraj. Ni iz deložirane obitelji ni predstavnici novog vlasnika nisu bili razgovorljivi. Tek su nam iz kruga obitelji Koljđeraj rekli da je zbog zaduženja od 66.000 franaka oca donedavnog vlasnika prije 11 godina obitelj ostala bez kuće vrijedne 300.000 eura, te da je ovrha provedena iako je u međuvremenu napravio novi kat.

Nekolicina Sukošanaca rekla nam je da je deložirana obitelj žrtva kamatara, odnosno da se dug kamatarima udeseterostručio. No to nam iz obitelji deložiranih nisu potvrdili.

Predstavnici novog vlasnika Štefana Kurilića rekli su da je on vlasnik postao prije 11 godina, ali da je tek sad uspio dobiti svoju nekretninu.

Obitelj i aktivisti Udruge Živi zid zabarikadirali su se u kuću i popeli na krov, a nakon uzvika pojedinaca da će se baciti s krova ako započne deložacija stigli su i vatrogasci. Policija je oko 10.30 probila vrata i više od sat vremena iznosili su aktiviste s krova. Po jednu osobu kojoj je pozlilo došla je i hitna medicinska pomoć.

– Ovdje je i trudnica, hoćete li i nju baciti? Policijo, hoćete li nas opet tući, čupati kao prošli put? Tucite nas, ali opet ćemo doći. Hoćete li moći pogledati svojoj djeci u oči kada izbacite ovu djecu? – uzvikivali su s krova aktivisti.

Na balkon su izvjesili natpis "Pravna država, hapsite Kalmetu". Došla je i Dubravka Jasika koja je prije nekoliko dana deložirana iz svoje kuće u Svetom Filipu i Jakovu i tvrdi da će se prije baciti s krova nego dopustiti deložaciju ove obitelji.

Živi zid je izdao priopćenje u kojem ističu da je riječ o nezakonitoj ovrsi i da je obitelj Koljđeraj izgubila sve na osnovi nezakonitog i neosnovanog uknjiženja ovrhovoditelja na njihovu nekretninu. Istaknuli su da je ta obitelj pokrenula nekoliko kaznenih postupaka, ali da je sud ustrajao u želji da deložira osmeročlanu obitelj i napravi ih beskućnicima.

Komentara 39

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:05 08.09.2014.

Hm, ne bi želio biti pametan, ali ne možeš samo imati velike obitelji čudnih prezimena i dizati kredite koje nečeš vračati. Znam da je situacija teška, ali nekim ljudima je bolje, a za državu jeftinije, - da budu na socijalnoj skrbi, jer očito ne znaju skrbiti sami za sebe. A i novinar je mogao malo ispitati slučaj.

LE
lenger
11:31 08.09.2014.

Pa tko tu kroji pravnu državu? Rulja koja ne plača račune ili zakon? Policija je tu da odradi svoj posao a ne da sudi, i imaju ne samo pravo nego i dužnost da pohapse sve koji ih sprečavaju da odrade svoj posao. Ja kao porezni obveznik ove države inzistiram da policija napravi svoj posao i da privedu sve koji su na ovom krovu, a najvjerovatnije i sve članove udruge "živi zid"

PR
PrirodnoPlemstvo
12:39 08.09.2014.

Ta kuća ne vrijedi 300.000 Eura. Gluposti pišete i vi i Pernari. Kuća ne vrijedi niti 150.000 Eura... Procjenu radili hohštapleri koji rade cirkus, a nitko od njih nije zaposlen niti išta radi, osim što rade nerede.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije