Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival žudija

Čuvari Kristova groba okupili se u Vrlici

Festival žudija
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/12
21.04.2014.
u 13:48

Najveću pozornost plijenio je Frane Lučić, preživjeli heroj s Kornata

Tradicionalni Festival žudija na uskrsni ponedjeljak ove je godine u Vrlici okupio čuvare Kristova groba iz svih krajeva Hrvatske te župe sv. Mihovila iz Vareša u BIH, koji u svojim župama za vrijeme uskrsnih obreda čuvaju Isusov grob. Festival se već tradicionalno svake godine održava u jednoj od 35 župa koje njeguju ove običaje.

Brojni posjetitelji u Vrlici su nakon svete mise u crkvi Gospe od Ružarija pratili mimohod žudija u kojemu je najveću pozornost plijenio Frane Lučić, preživjeli heroj s Kornata.

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

>> Frane Lučić 'postrojio' tisuću žudija - rimskih vojnika

Komentara 1

DU
Deleted user
13:19 25.04.2014.

Ljudi, toliko vam je godina, a jos uvijek se igrate kauboja i indijanaca! Odrastite vec jednom ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije