Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deložacija u Splitu:

'Sram me je gdje živim! Ovo je udružena banda!'

Deložacija u Splitu
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
09.12.2013.
u 10:29

Stanari su platili stanove tvrti Incon koja je u stečaju. Nasljednici vlasnika zemljišta traže od kupaca još 200 eura po kvadratu i sudski im prijete izbacivanjem iz plaćenih stanova

Općinski sud u Splitu za danas ujutro u 9 sati zakazao je veliku deložaciju stanara iz 14 stanova u zgradi u splitskoj Ulici Dinka Šimunovića. Danas se kreće s poslovnim prostorima, uglavnom praznima, a potom garažama.

– Sram me je gdje živim! Platio sam 250.000 maraka stan, garažu, drvarnicu. Ovo je udružena banda! – ogorčeno je rekao jedan od stanara po čiju je suprugu stiglo vozilo Hitne pomoći.

Stanari koji bi trebali biti deložirani, kao i svi ostali iz zgrade, stanove u kojima žive uredno su platili tvrtki Incon, investitoru koji je izgradio zgradu, ali nije riješio imovinsko-pravne odnose s obitelji Vatavuk, vlasnikom zemljišta. Incon je u stečaju, a Vatavuk je dobio sudski spor i od kupaca stanova traži da mu na već plaćene stanove još doplate 200 eura po četvornom metru, inače će ih deložirati.

Prije dvije i pol godine, kada je prvi put bila zakazana deložacija, trebali su biti izbačeni stanari iz svih 40 stanova. Do danas se većina nagodila s Vatavukom, odnosno pristala im je platiti dodatnih 200 eura po kvadratu, a ostalo ih je 14 koji su trebali biti deložirani danas. Šest obitelji, suočenih sa surovom opcijom Božića na ulici, nagodilo se tijekom vikenda, osam još nije.

Komentara 61

DU
Deleted user
08:47 09.12.2013.

"...stanari kojima sada prijeti deložacija stanove su kupili prije te odluke..."tog ima samo kod nas

Avatar TinaMazze
TinaMazze
09:24 09.12.2013.

Vatavuci su to zemljište prodali u bivšem sistemu i za to obešetećeni ...kasnije tražili povrat i sad love u mutnom u čemu im pomaže hrvatsko krivosuđe!Da sam ja tu kuio stan poručujem Vatavucima da to nebi samo tako prošlo!!!!!!!!

TO
tonkica
09:53 09.12.2013.

Rollo, po pricama...tocno. Na kraju ce ispasti da su te stanove dobili besplatno, po pricama. Ljudi su te stanove kupili posteno, u vrijeme kada je ova drzava dozvolila vrlo neuredno poslovanje gradevinskog sektora.Do prije par godina nisu postojali nekakvi fensy certifikati, niti su banke provjeravale tvrtke, dapace i same su prodavale/davale kredite za stanove bez svih papira (jer su se prodavali tijekom gradnje). Ova delozacija je prestrasna, mislim osobno nemam rijeci jedino mogu izraziti nevjerovatno razocarenje odlukom, sudcem , vlasnikom zemljista koji je poslije jos i ucjenivao stanare (dodatno placanje kvadrature) i jako mi je zao sto splicani se nisu organizirali i stali uz te ljude, zivi zid, protesti, bilo sto da se stvori pritisak javnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije