Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u splitu

Branitelji nezadovoljni jer nije otkriveno tko je oskvrnavio spomenik HOS-u

Split crvenom bojom uništeni spomenik HOS-u
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/2
22.09.2014.
u 13:45

Ako institucije ne pronađu počinitelje, mi ćemo ih pronaći, poručili su

Nezadovoljni što policija još nije otkrila tko je oskvrnavio spomenik poginulim pripadnicima HOS-a, koji je prošlog tjedna zaliven crvenom bojom, pred spomenikom na Splitu 3 okupili su se predstavnici Koordinacije udruga borbenih postrojbi Splita, splitske HVIDR-a, Udruga roditelja poginulih branitelja u Domovinskom ratu Split i Udruga udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata. To je kukavički čin mrzitelja hrvatskog naroda, poručili su.

- Pitamo sva nadležna tijela što su učinili u otkrivanju počinitelja ovog zlodjela. Ako je policija ažurna, kao kod verbalnih napada na pripadnike Gay parade, bit će više privedenih i procesuiranih počinitelja, nalogodavaca i pomagača ovog bijednog čina – rekao je Damir Banić.

- Ako institucije ne pronađu i ne kazne one koji su oštetili spomenik HOS-u, mi ćemo ih pronaći i obračunati se s njima – poručio je Marko Skejo, predsjednik Udruge 9. bojne HOS-a Rafael vitez Boban, a Nikola Tokić je pojasnio kako će se s počiniteljima obračunati zakonitim sredstvima, odnosno prijavit će ih policiji.

>>Spomenik poginulim HOS-ovcima u Splitu zaliven crvenom bojom

>>Baldasar želi ulicu partizanskog odreda, oporba ne
 

Komentara 5

JU
jura1985
19:08 22.09.2014.

Treba ih pronaci i dekintirati odmah!!!!

JZ
Jedan_Zagrepčanec
14:02 23.09.2014.

Oskvrnuo se kaže...

BA
bajo2
21:19 29.09.2014.

ljudi moji,ovo je neki umjetnik napravio.da je unistavao,drugacije bi izgledalo.sada je umjetnicko djelo.meni se svidja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije