Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BICIKLOM U GRAD

Banić: Neka Otočac bude grad prijateljski naklonjen biciklistima

irena banic
Dražen Prša
07.04.2010.
u 10:23

U Otočcu već postoji kultura prijevoza na dva kotača, a nabavili smo i pet stalaka za bicikle, kaže Irena Banić, tajnica BK Barkan.

OTOČAC - Građanska inicijativa "Biciklom u grad“ provedena je u Otočcu od početka veljače do 21. ožujka novcem Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Inicijativa je provedena u partnerstvu Regionalnog razvojnog edukacijskog centra „Primus Fortissimus“ i Biciklističkog kluba „Barkan-Otočac“ na kojemu je bila odgovornost za provedbu inicijative.

- Problem onečišćenja zraka zbog sve više automobila potaknuo nas je na inicijativu kojom želimo pokazati dobru volju i utjecati na mijenjanje navika svojih sugrađana, odnosno ponukati ih da koriste bicikl, kao alternativni način transporta - kaže Irena Banić, tajnica BK Barkan, i dodaje da inicijativa "Biciklom u grad“ služi općem dobru,  usmjerena je stvarnim potrebama i ljudima u zajednici i temelji se na već postignutim rezultatima i pozitivnoj praksi udruge.

 

- Rezultati ove inicijative u izravnoj su vezi s ciljevima poput uređenja parkirališta, a dajemo i doprinos razvoju biciklističke infrastrukture čime Otočac postaje grad prijateljski naklonjen biciklistima i biciklizmu. Potičemo povratak pješaka i biciklista u gradsko središte i prirodu općenito, promičemo korištenje bicikla te podižemo svijest građana o biciklu kao korisnom  za okoliš, zdravlje i kvalitetu života. Štoviše, zaštita ekoloških interesa u cilju je provedbe ove inicijative jer se vodi velika briga, potiče i podiže moralna i ekološka svijest korisnika i cijele javnosti. U želji da Otočac bude u kojem će se voziti bicikli, pogotovo zato što ovdje već postoji kultura prijevoza na dva kotača, nabavili smo 5 stalaka za bicikle da bi ljudi imali gdje ostaviti bicikle. Kako bismo svoje sugrađane informirali o inicijativi, umjesto klasičnog letka tiskali smo promidžbeni materijal u obliku tri straničnika sa sloganima vezanim uz važnost korištenja bicikla kao modela očuvanja čistoće zraka i okoliša u kojemu živimo i modela očuvanja vlastitog zdravlja i fizičke kondicije - kazala je Irena Banić.

Komentara 1

AK
akil
12:32 07.04.2010.

Ova ideja je super zato jer ima mnogo onih koji su izgubili vozačku dozvolu i rješenje je tu.Također u Otočkoj općini ima puno koji nemogu sastaviti kraj s krajem,i bicikl je dobro rješenje.I konačno treći razlog je taj kad to napiše Prša,onda je to \"istina\".Živjeli!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije