Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spaladium pred stečajem

Baldasar: Kolege u Zagrebu misle da je SDP slučajno na vlasti u Splitu ili da smo slabe pameti!

Ivo Bladasar
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/4
17.07.2014.
u 18:00

Splitski SDP glasovao je protiv sklapanja predstečajne iako se Baldasar, koji je i predsjednik gradskog ogranka stranke u rasparvi zalagao da se predstečajna nagodba prihvati, odnosno da Grad preuzme Spladium arenu i završi je.

- Vlada nema korektan stav prema Splitu, drugom gradu u Hrvatskoj!

Moje kolege ili misle da je SDP slučajno na vlasti u Splitu ili drže da mi nismo u Hrvatskoj ili da smo slabije pameti – razočarano je za Večernji list izjavio Ivo Baldasar, splitski gradonačelnik nakon tematske sjednice Gradskog vijeća na kojoj je odlučeno da TPN Sportski grad, a time i Spaladium arenam, ode u stečaj.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Splitski SDP glasovao je protiv sklapanja predstečajne iako se Baldasar, koji je i predsjednik gradskog ogranka stranke u rasparvi zalagao da se predstečajna nagodba prihvati, odnosno da Grad preuzme Spladium arenu i završi je.

Razlog takvom razvoju situacije bilo je ignoriranje i izvlačenje Vlade, koja je partner u cijelom projektu. Branko Grčić, iako pozvan, nije došao niti se ispričao, a ministar prosvjete i sporta Vedran Mornar poslao je dopis u kojem kaže Ivo Baldasar, ne piše ništa.

- Ne krivim ja novog ministra, on je tek došao, ali poslao je dopis iz kojega je jedino jasno da se Vlada izvlači iz cijele priče i ponaša se kao da se njih ne tiče – razočarano nam je izjavio Baldasar. Napominje da se još ranije Ministarstvo financija izjasnilo kako će biti protiv.

- Što mi je drugo preostalo već se nakon rasprave prikloniti većinskom stavu vijećnika i ne ulaziti u rizik. Nisam samoubojica! Ipak, još ništa nije gotovo. Kolegama u Vladi poručujem, nemojte nas držati za neozbiljne ljude – kaže Baldasar.

Za sklapanje predstečajne nagodbe tako su bili smo četvero vijećnika Kerumovog HGS-a i dvoje HNS-ovaca, dok su svi ostali bili protiv.

>>Tko će vraćati milijunske dugove za Spaladium arenu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije