Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.08.2013. u 14:00

Družijanić je natjerao premijera da svoje stavove razloži tako da budu jasni svakom seljaku

Je li iz respekta prema premijerskoj funkciji ili zbog njegovih često nepredvidivih stavova, novinari se u pravilu pred Milanovićem sakriju u mišju rupu. Činilo se kako će se baš to sinoć dogoditi i Družijaniću u Nultoj točki, pred friško odmorenim šefom Vlade, kad se ipak iskobeljao i to na najtežem pitanju: onome o lex Perkoviću. Družijanić je pažljivo izbjegavao izraz lex Perković, ali i natjerao Milanovića da napokon objasni zbog čega ne želi izručiti Perkovića Njemačkoj. Inzistirajući na pitanju do kraja, naveo je predsjednika Vlade da jasno i glasno izgovori kako želi da Pandorina kutija, u kojoj ne čuči samo Perković nego i mnogi drugi hrvatski državljani, bude otvorena – ne u Njemačkoj – nego u Hrvatskoj.To je popriličan plus za urednika HTV-a, ali i samog premijera. Naime, novinari koji našem kukuriku premijeru ne uspijevaju parirati, makar to značilo i tjerati mak na konac, time mu svjesno ili nesvjesno rade medvjeđu uslugu. Jer, ma koliko bistar ili umišljen bio, Milanovića treba navesti da svoje stavove razloži do te mjere da budu jasni i posljednjem “običnom smrtniku” u državi, pa bio to i poljoprivredni proizvođač s cestovne barikade, kojeg premijer tipično milanovićevski odbija zvati seljakom. U okršaju s Družijanićem, koji je slično Bagi ali HTV-ovski pristojnije skužio da je ovo vrijeme agresivnih političara koji ne čekaju da ih mediji zaskoče, Milanović se pokazao kao temperamentan političar. Na momente čak i simpatičan, kao kad se izvukao od ocjenjivanja Linića rečenicom da nije učitelj nego predsjednik Vlade.

MINUS

Na Prvom programu o mogućem odbacivanju sporazuma o granici s BiH razgovarali i s ministrom prometa i s premijerom i s “drugom stranom” Ž. Komšićem

PLUS

Dokumentarac Kriške sira je fantastičan, ali kad ćemo osim o mozzareli od bivoljeg mlijeka gledati film i o paškom siru, ličkom škripavcu ili prigorskoj prgici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?