Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODNESEN ZAHTJEV

Županijsko državno odvjetništvo zatražilo obnovu postupka protiv Mladinea

Vinko Mladineo
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
03.03.2015.
u 13:37

Mladineo je bivši direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je Županijskom sudu u Zagrebu zahtjev za obnovu postupka protiv Vinka Mladinea, bivšeg direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Zahtjev je podnijet nakon što je Državnoodvjetničko vijeće svojim odlukama utvrdilo stegovnu odgovornost zamjenica županijske državne odvjetnice uslijed čijih je stegovnih djela došlo do propuštanja roka za podizanje optužnice protiv okrivljenog, objavljeno je na stranicama DORH-a.

Podsjetimo, optužnica protiv Mladinea te Mihe Zrnića Marinovića i trgovačkog društva Odlagalište sirovina odbačena je u prosincu zbog previda tužiteljstva. Teretilo ih se za zlouporabu položaja i ovlasti te poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti.

Sutkinja je odlučila odbaciti optužnicu jer ju je tužiteljstvo podnijelo jedan dan nakon isteka zakonskog roka, a iz zagrebačkog ŽDO-a odmah su priopćili da će se pokrenuti disciplinski postupak protiv odgovorne zamjenice županijske državne odvjetnice koja je optužnicu podnijela s danom zakašnjenja, odnosno nije je podigla u 30 dana po okončanju istrage. Tada je bilo i najavljeno da će ŽDO zatražiti obnovu postupka.

>> Mladineo ulupao 500.000 kn da u ured stavi jacuzzi i sobu za odmor

>> Odbačena optužnica protiv Mladinea jer nije podignuta u roku

Komentara 2

OB
ObrenM
13:56 03.03.2015.

Biti ce ugodno iznenadjenje,da se lopovi od imena privedu pravdi i primjerno kazne.Kako je moguce,da kod velike pljacke dolazi do zastare,a kod duga npr. tele-operateru nema niti apsalutne zastare.Naime svakim pokretanjem postupka tuzitelja ponovo se pomice rok zastare.Kod mene je to 10 godina,a ima slucajeva i preko 15 godina nezastarijevanja,kod benignih slucaja tuzenika.

GU
gustirna
16:53 03.03.2015.

Brine drugove u dorhu mladineo ali ih ne brine njihov mesic,pavic,milanovic,linic....koliko li je ono godina proslo od kako su amerikanci dostavili podatke o mitu koji je mercedes ,tamo za vrijeme racana, podjelio za protupozarne automobile.....zasigurno je crvena mafija primila mito kada to njihov dorh ne odradjuje jer da su kojim slucejem u igri hadezejci ,vec bi davno bili u remetincu.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije