Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nalaz vještaka

Župan je počeo kočiti 48 metara prije mjesta udara

Deni Župan
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/6
23.09.2014.
u 11:30

Na suđenju su se pojavile i kontradiktorne informacije o parkiranom bijelom kombiju, koji je Župan navodno obišao neposredno prije nesreće

Neposredno prije nesreće vozač je upravljao automobilom brzinom od 93 kilometra na sat – potvrdio je prometni vještak Darko Konjević na današnjem nastavku suđenja Deniju Županu (21) iz Slavonskog Broda, optuženom da je 25. travnja prošle godine očevim BMW-om na nogostupu pokosio tri tada petnaestogodišnje učenice na povratku iz škole. Od zadobivenih ozljeda jedna je djevojka preminula, druga je ostala bez noge, a treća je teško ozlijeđena.

– Po tragovima je vidljivo da je Župan počeo kočiti 48 metara prije mjesta nesreće. Da je vozio dopuštenom brzinom od 50 kilometara na sat, zaustavio bi se 20 metara prije udara – rekao je vještak. On je, međutim, istaknuo kako brzina kretanja sama po sebi nije uzrok slijetanja, nego način upravljanja autom. Naime, bez naglih promjena smjera vozač bi mogao zadržati vozilo u sigurnom i stabilnom kretanju i pri brzini od 93 km na sat, jer je slijetanje ostvareno na ravnom dijelu ceste.

Na suđenju su se pojavile i kontradiktorne informacije o parkiranom bijelom kombiju, koji je Župan navodno obišao neposredno prije nesreće. Njegovo se postojanje ne spominje u prvom izvješću s očevida, ali o njemu je govorila jedna svjedokinja, a spomenut je i u dopunskom nalazu prometnog vještaka od 14. studenog prošle godine. Kako Županov branitelj Alojzije Fiuri nije dobio na uvid taj nalaz, zatražio je prekid ročišta kako bi dobio dovoljno vremena da ga prouči, čemu je Sud i udovoljio.

>>Majka poginule Ivone: Župani su poslali pismo, ali tu nema sućuti

>>Umalo uništili rupu koja je ključni dokaz na suđenju

Komentara 14

BA
BARUH
11:47 23.09.2014.

Kakvo suđenje kakvi vještaci, Iza njega je ostalo tri doživotno unesrećene osobe, brzina je bila neprilagođena. Dakle Goli otok doživotno, i eto odmah i rešenja za destinaciju goli otok.

Avatar mihic
mihic
12:02 23.09.2014.

Ma nevinašce su svi ovi čija suđenja počnu godinu kasnije od nesreće. Smiješno je ovo sudstvo, a nešto im prigovori odmah je zadiranje u njihov rad

DU
Deleted user
11:45 23.09.2014.

Je li i ovaj mladić iz ''društveno prihvatljive obitelji'' ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije