Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lažna obećanja

Žrtve prevarantice: Novac koji je uzela otišao je u vjetar

novac
Foto: ilustracija
28.11.2014.
u 09:30

Sandra Šaškor bila je na drniškoj bojišnici, u Hercegovini, borila se oko Neuma

Sandra Šaškor, umirovljena časnica HV-a iz Splita, kazneno je prijavljena za nedjela koja joj nimalo ne služe na čast, kao ni odori koju je, kao pripadnica 4. gardijske brigade, nosila u Domovinskom ratu. Ovu 43-godišnjakinju, koja je svojedobno završila Visoku časničku školu u Zagrebu, tereti se za iznudu i prijevaru, nakon što je u tri godine od najmanje petero ljudi na podmukao način izvukla 450.000 kuna.

Žena sa sto zanimanja

Njezin “opus” otprije je poznat policiji i tužiteljstvu. Tijekom 2012. upoznala je obitelj sa splitskog područja i lažno se predstavila kao društveno utjecajna osoba te je ponudila pomoć u realizaciji nekih mirovinskih prava i u zaposlenju u renomiranoj međunarodnoj tvrtki. Koncem 2013. kontaktirala je s muškarcem s područja Otočca kojemu se predstavila kao ugledna liječnica. U kolovozu 2014. u istoj je ulozi jednom Zagrepčaninu ponudila pomoć u rješavanju komunalnih problema, a u studenom je prijetila Zagrepčanki da će članovima njezine obitelji i široj javnosti iznijeti okolnosti iz njezina intimnog života ako joj ne plati 28.000 kuna. Njezini suborci iz braniteljskih krugova su zgroženi.

– Sandra Šaškor sa 4. gardijskom ratovala je prve ratne godine, skupa s nama prošla je terene na drniškoj bojišnici, u Hercegovini, borila se oko Neuma i Zadra. Pamtim je kao normalnu osobu. Što se s godinama dogodilo s njom, ne znam, je li upala u kakve dugove... – kaže jedan od Sandrinih suboraca koji nam se požalio da je svojedobno i od njega zatražila posudbu. Srećom, naš sugovornik nije nasjeo, ali mnogi jesu, među njima i Nedjeljko P. kojeg je Sandra oštetila za 2000 kuna. Njemu je 2012. obećala srediti braniteljsku naknadu za sina od 81.000 kuna. Zauzvrat je tražila da joj posudi nekoliko tisuća kuna, što će vratiti pri kraju obavljenog posla. Na slične je načine prevarila i još četvero Splićana koji su joj svi odreda bili najbliži susjedi. Tamo je, kažu, nisu vidjeli već dvije godine, a stan je navodno prodala bratu i šogorici.

– Sve je to ošlo u vitar – kratko je rezimirao Nedjeljko P. koji ne vjeruje da će posuđeni novac dobiti nazad.

Na početku vraćala dugove

– Zna dobro lagati, ali nije ona u ovom sama, tko zna tko sve stoji iza toga – komentira pak Mate A. od kojeg je Sandra “posudila” 17.500 kuna. Obje žrtve, naši sugovornici, nisu sumnjale u Sandrine motive jer su joj prije posuđivali novac koji je dotad uredno vraćala. Za kasnija nedjela u rujnu ove godine nepravomoćno je osuđena na godinu dana zatvora uz rok kušnje od tri godine. No pohlepa je bila jača od nje.

Komentara 1

DE
dežurnikritičar
10:17 28.11.2014.

no krasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije